16 september – Het jaarlijkse oogstfeest op De Ulebelt

Gezondheid!

Gezondheid is het thema van het komende Oogstfeest,  dit jaar gehouden op 16 september van 12:00-17:00 bij De Ulebelt.

 

 

Deze theateract zal een aantal keren te zien zijn tijdens het Oogstfeest op zondag 16 september.

De Wereldwachter – Theater over ons klimaat en ieders lucht

Chagi is wereldwachter. Hij heeft de taak om op de wereldbol te passen. Dagelijks komt hij aanrijden op zijn brommertje met veel lawaai gepakt en gezakt met plastic zakken. Daar vervoert hij zijn boterhammetjes in en zijn sixpack. Chagi heeft niet veel met de wereld. Volgens hem draait die toch wel door. Hij leest geen krant en kijkt niet naar NOVA of het journaal. Hij weet dus niets van een slechte lucht of het broeikaseffect. Het zal zijn tijd wel duren. Totdat de wereldbol begint te steunen en te kreunen. De Noordpool begint te lekken. Er is rook. Chagi ziet zijn baantje in gevaar komen en stelt orde op zaken. Er wordt gedweild en hij maakt een provisorisch mondkapje. De schade lijkt hersteld, maar tot overmaat van ramp laten er werelddelen los. Uiteindelijk zakt de wereld in elkaar met daarbovenop Chagi de Wereldwachter. Hij tracht de wereld nog te reanimeren, maar alles lijkt tevergeefs. Een oplossing moet gevonden worden …

 

Tijdens deze dag valt er veel te ervaren en te beleven. Over het hele terrein van De Ulebelt staan kraampjes met informatie over Gezondheid. Daarbij wordt gefocust op gezonde voeding, een gezond leef milieu en beweging. Laat u dus verrassen! Ook zijn er vele activiteiten te doen voor jong & oud.

Zo kunnen bezoekers een reading krijgen om anders te kijken naar de eigen (on)gezondheid. Er kan worden deelgenomen aan workshops Zumba, Nordic Walking en T’ai Chi. Kinderen komen in beweging door te klauteren en te klimmen, doen proefjes bij de Smaaklessen of kunnen tot rust komen door meditatief te vilten. Er is aandacht voor gezonde voeding, Slow Food en geneeskrachtige kruiden, leembouw en bouwbiologie en fiets- en wandeltochten in onze mooie en gezonde omgeving.

Verder kan er worden paardgereden op Dave, is er een speurtocht, kun je broodjes  bakken boven een vuurtje en zijn er fijne natuurbelevingsactiviteiten.

Groen is Gezond! – Natuur heeft een positief effect op onze gezondheid, dat is inmiddels onomstotelijk bewezen. De Ulebelt heeft voor kinderen én volwassenen een prachtige natuurbelevingsroute in petto tijdens het Oogstfeest, waarin alle gezondheidsaspecten aan bod komen.

Heksen – ‘De Heks van Lettele’ is een gratis, interactieve kinderfietsroute, met onderweg leuke verwijzingen en activiteiten. Het Sallands bureau voor Toerisme zal vanuit de Promokar de route uitdelen met daarbij een echt Heksenpaspoort.

 Foto-expositie – Bob van den Berg is enthousiast fotograaf uit de Vijfhoek. Hij heeft in de afgelopen tijd veel vastgelegd van al het moois wat er op De Ulebelt te beleven is. Er wordt een tentoonstelling geopend van zijn werk, in de zaal en de kapschuur.

Bovendien zijn er tijdens het Oogstfeest natuurlijk lekkere dingen te eten & drinken, live muziek en theater, ritjes met de huifkar, gezondheidstips, streekproducten en activiteiten van de natuur- en milieuorganisaties.

Tijdens het Oogstfeest zal ook de naam van de nieuwe Kiosk bekend worden gemaakt.

Net zoals vorig jaar is de entree € 2,50, inclusief een consumptiebon voor koffie/thee of ranja. Alle kinderactiviteiten, met uitzondering van de huifkar en het paardrijden, zijn daardoor gratis.