Geslaagd Oogstfeest op de Ulebelt

Het was een zeer geslaagd feest, op zondag 20 september bij de Ulebelt bij het jaarlijkse Oogstfeest! Met veel proeverijen, lekkere hapjes, demonstraties en veel info over alle aspecten van voedsel en eerlijk eten. Met dank aan de standhouders ook!  De smaak te pakken gekregen? Probeer eens een van onze kookworkshops, kom vrijwilligerswerk doen in de tuinen en bezoek onze boerderijwinkel op woensdagmiddag! Op Facebook staat een foto-impressie.

Op zondag 20 september organiseert de Ulebelt het Oogstfeest op eigen terrein. Een bruisend en feestelijk evenement, gericht op maar één doelgroep: iedereen die eet.

Update 22 september: hier een overzicht van de foto’s: https://www.facebook.com/DeUlebelt.

oogstfeest 2015 (5)oogstfeest 2015 (4)oogstfeest 2015 (3)oogstfeest 2015 (1)oogstfeest 2015 (6)oogstfeest 2015 (1)Het gaan namelijk over eten, echt eten, eten uit de buurt, van het seizoen, vers, wat je zelf klaarmaakt, zó van het land op je bord. Het land, dat kan ook je eigen achtertuin zijn. Of je vensterbank. En voor iedereen die iets eetbaars wil laten groeien, geldt: het begint bij De Bodem. Wat kunnen we daar dan mee? En wat doe je dan met al dat lekkers wat onze grond voortbrengt, hoe maak je dat klaar? Dit en andere elementen komen allemaal aan bod op 20 september.

Het Oogstfeest duurt van 12:00 – 17:00 uur. Toegangsprijs is € 2,50 (consumptie niet inbegrepen)

Op het programma staat onder meer:

Test je eigen tuinbodem! Neem een schep tuingrond mee in een glazen pot met deksel. Het is het internationale Jaar van de bodem. Tekst en uitleg door docent Fransjan de Waard.

Michiel Bussink vertelt over zijn nieuwste boek Eten uit de Buurt en gaat met jou het gesprek aan over je eigen voedselcirkel.

Probeer smaakverschillen te proeven op de melkproeverij van de Wakkere Boerin https://www.facebook.com/wakkereboerin. Kinderen kunnen los op de traktorbaan en een quiz doen over duurzaamheid op het boerenbedrijf.

Volg een workshop Vers Koken van het land, van Alleszelfmaken.nl,

Verder: Wildpluktochten – Demonstratie Kiemgroentes – Tentoonstelling “Van Vensterbank tot Voedselbos” – Graan dorsen van het Ulebelt-terrein en tot meel malen – Je eigen salade bij elkaar plukken – Excursies in de permacultuurtuin en informatie over de nieuwe permacultuur jaaropleiding die binnenkort van start gaat door docent Fransjan de Waard – Lokale voedselproducenten met hun p

poster2

rachtige streekproducten – Weggeefwinkel met keukenspullen – Muziek op het terras – verhalenverteller  – Kinderactiviteiten –  Broodjesbakken, en natuurlijk allerlei lekkers te eten en te drinken, uit de buurt!

Overige deelnemers en activiteiten:

Het Oogstfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Salland