Tijdens NlDoet veel klussen gedaan

De klusdag van NlDoet op de Ulebelt was zeer geslaagd: zo’n 45 jongeren van EEGA kwamen de Ulebelt een handje helpen met snoeien, kompost rijden, boren, zagen, kloven, harken, schilderen èn pannenkoeken bakken. Met super zonnig weer kon de dag al niet meer stuk, bleek al vroeg in de ochtend. Er is veel werk verzet, meldden de medewerkers van de Ulebelt die de klussen begeleidden, “daar zijn wij heel blij mee!”. De samenwerking met EEGA is ook heel goed bevallen, van beide kanten. Ook bij de Stichting Schooltuinen en bij de Deventer imkers op het terrein van de Ulebelt waren vrijwilligers via NlDoet aan het klussen, om de tuintjes klaar te maken, de bijenstal te verven en om te snoeien.

De deelnemers van het traject bij EEGA zijn jongeren die op de één of andere manier vast zijn gelopen in het reguliere onderwijs. Zij het vanwege een lichamelijke beperking, dan wel vanwege een lichtelijke verstandelijke beperking. EEGA begeleidt deze jongeren bij hun studie en bij het zoeken van een baan. Op deze manier komen de jongeren weer op de reguliere arbeidsmarkt terecht.

NlDoet is een prachtig initiatief om mensen kennis te laten maken met de vele soorten vrijwilligerswerk in Nederland. Een terrein als dat van de Ulebelt, met al haar gebruikers en activiteiten, is in grote mate afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De Ulebelt doet daarom elk jaar graag mee aan deze landelijke actie. “De samenwerking met EEGA was voor het eerst dit jaar, en dat is goed bevallen”, aldus directeur Kor Braams,  ”Deze groep past heel goed bij de activiteiten van ons centrum. Mooi dat zij ons hiervoor hebben geselecteerd!”.