De Ulebelt gaat weer open

op zondag 12 juli zijn we i.t.t. eerdere berichten helaas niet geopend!

Na een lange heel rustige periode, is de Ulebelt heel blij dat er weer bezoekers kunnen komen!

Op deze pagina leggen we uit wat de huisregels nu zijn! Van harte welkom!

Update per 4 juli

Vanaf nu gaat de Ulebelt meer uren per dag open! Op de weekdagen, ma t/m vr, zijn we open van 11-17 uur.

Met ingang van de schoolvakantie, 4 juli 2020, gaan we ook op zondagmiddag open, van 13-17 uur (behalve op zondag 12 juli!)

De dierenknuffelweide met geiten is ook weer open, via het grote erf. Maar daarvoor geldt: di t/m vr (want de kinderboerderij was altijd al gesloten op maandag!). In de weide is ook een eenvoudige faciliteit om je handen te kunnen wassen met zeep. Een deel van de knuffelweide en het wandelpad is overigens afgesloten, omdat we gestart zijn met de bouw van een nieuwe stal.

Ook de konijnenknuffel is weer open tijdens deze uren!

Op elke woensdagmiddag is ook de boerderijkraam op het erf, daar kan je heerlijke verse groenten en mooie bosjes bloemen kopen! Van 12.30-16.30 uur

Voor hoge nood zijn de toiletten weer geopend.

De Konijnenopvang is ook open. Dus voor afstandsdieren of aankoop van konijnen, en voor pensiongasten kun je bij ons terecht. Hiervoor moet je wel even een afspraak maken!


Wij rekenen er op dat iedere bezoeker zich gepast en verantwoordelijk gedraagt.

Kijk op ons Youtubekanaal naar een filmpje over de opening!

Er gelden wel een aantal coronamaatregelen.

 • Houdt 1,5 meter afstand.
 • Er kunnen minder bezoekers tegelijk naar binnen, kom op een later moment terug als het te druk is. Er geldt een maximum aantal bezoekers 250, waarvan max 30 voor de Takkenbende-speelplek, 50 voor de Waterstam.
 • Met pijlen, borden, hekken en afzetlint staan instructies aangegeven.
 • De binnenruimten van de Ulebelt, de stal, Kikkerkeet en het hoofdgebouw, zijn gesloten voor publiek.
 • Kom bij voorkeur lopend of met de fiets, de fietsenstalling is buiten het hek.
 • De horeca is voorlopig nog dicht.
 • Geef medewerkers (herkenbaar aan oranje hesjes) de ruimte.
 • Wordt het te druk, dan kunnen we besluiten om de toegangshekken weer te sluiten.

De aangepaste bezoekerstijden:

houdt afstand…
 • Ma t/m vr 11-17 uur
 • zondag 13-16 uur, incl ijsjesverkoop

We gaan de openingstijden uitbreiden, als blijkt dat het verantwoord kan. Volg de informatie op de website!

De kinderopvang Sam&Michiel is sinds 11 mei weer open en de zorgcliënten zijn sinds 23 mei ook weer aan de slag op ons terrein. Voor de kinderen van de BSO en zorgcliënten gelden andere regels dan voor bezoekers.

Hou onze website en Facebook in de gaten!

Veelgestelde vragen

Waarom zijn jullie in het weekend niet open?

 • We willen gecontroleerd open gaan, in het weekend is er te weinig bezetting om in te kunnen grijpen als het te druk wordt.

Kun je ook corona krijgen van dieren?

Volgens de RIVM zijn er geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. De paar huisdieren die tot nu toe wereldwijd besmet zijn geraakt, waren allemaal van mensen of bedrijven met een coronabesmetting. Gebleken is dat naast honden en katten ook fretten, hamsters en konijnen geïnfecteerd kunnen raken. De kans op besmetting is echter heel klein. Fretten, en daarmee ook nertsen, zijn zoals we helaas hebben gemerkt gevoelig voor besmetting met COVID-19. Uit onderzoek blijkt verder dat varkens, kippen en eenden niet vatbaar zijn voor het virus. Andere dieren zoals koeien, schapen, geiten, paarden en ratten zijn dat, voor zover nu bekend, waarschijnlijk ook niet. Bronnen: RIVM.nl en Rijksoverheid.nl.

Waarom kunnen we niet bij de konijnenknuffel?

 • Voor de knuffelhokken van de konijnen geldt, dat je daar al heel snel veel te dicht op elkaar zit. Daarom laten we vorolopig niemand bij de konijnen om te knuffelen.

Wanneer gaat de horeca weer open?

 • De kikkerkeet is op dit moment nog niet ingericht volgens de nieuwe richtlijnen. We zijn hard bezig met een goede oplossing te komen.

Is er wel een boerderijwinkel?

 • Ja, vanaf 3 juni is er elke woensdagmiddag weer een kraam met dagverse producten! Deze kraam vind je bij de uitgang van het terrein, zodat ook buiten de bezoekerstijden verkoop kan plaatsvinden. De boerderijwinkel staat er van 12.30 uur tot 16.30 uur.

Kan ik weer afvalzakken ophalen?

 • Tijdens de openingstijden zullen we bij de ingang een kastje met de plastic zakken voor luierafval of plastic afval plaatsen.