Bomenactie

Provincie Overijssel biedt vanaf 2 augustus 2021 subsidie voor kleinschalige boomaanplant. 50% van de kosten van de aanschaf van bomen kan worden gesubsidieerd, tot een maximum van € 2500,-. Let op: het minimumbedrag dat de provincie kan subsidiëren is €500,-. Dat betekent dus dat er voor minstens €1000,- moet worden aangeschaft. Lees meer op: overijssel.nl/loket/subsidie.

De provincie financiert vanuit deze subsidieregeling maximaal 50% van de kosten. Voor de overige kosten kunnen initiatieven een aanvraag doen bij het ‘GroenDoen fonds’ van Trees for All. Het GroenDoen Fonds is voor vrijwilligers, in de vorm van een stichting of vereniging, die samen hun omgeving willen vergroenen. Initiatieven waarbij minimaal tien mensen betrokken zijn, kunnen aanspraak maken op een financiële bijdrage van € 500,- tot € 5.000,- euro uit het GroenDoen Fonds.  Lees meer op: treesforall.nl/groendoen-fonds.

Toestemming
Denk er wel aan dat je voor het planten in openbaar groen niet zomaar toestemming hebt.
Vraag op tijd toestemming van de grondeigenaar. Voor het openbaar groen (gemeentegrond) mail je direct de wijkbeheerder! Kijk op wij.deventer.nl/alle-wijken-en-dorpen bij jouw wijk wie er werkt. Zo vind je de wijkbeheerder van jouw wijk. Als je toestemming krijgt, wordt het groen verwerkt op de beheerkaarten. Zo kan het Groenbedrijf hier bij de werkzaamheden rekening mee houden. Want we willen niet dat je aanplant weg gehaald wordt. Geef zo duidelijk mogelijk aan waar je wat precies wilt planten – bij voorkeur op een kaartje (tip: ga naar maps.google.com en maak een print screen).

Heb je vragen? Mail groeneloper@ulebelt.nl

Wacht niet te lang met het aanvragen van de bijdragen, want: op is op.