Aanleg nieuwe natuurspeelplek

januari 2015: Inmiddels kan er gespeeld worden op de nieuwe natuurspeelplek! We zijn nog niet helemaal klaar met alle elementen, omdat er nog nieuwe planten gezet moeten gaan worden in februari/ maart. Maar er kan al wel gespeeld worden sinds de kerstvakantie! Zie ook nieuwsberichten.

november 2014: De nieuwe natuurspeelplek bij De Ulebelt wordt steeds mooier! Sinds een paar weken zijn we hard aan het werk. Op donderdag 13 november bovendien in een workshop met een groep vrijwilligers uit hele land om een amfitheater te maken. Met veel fraaie stenen, zelfs oude lithostenen als afdeklaag. De deelnemers leerden alles over het goed funderen van de zitplekken, het juist stapelen en metselen en keuze voor stenen en ontwerp. Zie de sfeerfoto’s op deze pagina.

De oude bouwspeelplaats gaat weg (de speeltoestellen zijn volgens de geldende veiligheidseisen niet meer goed). Hiervoor in de plaats komt een prachtige nieuwe speelplek, met natuurlijke speelaanleidingen. Interesse? Kom eens kijken naar de plattegrond (hangt in de grote zaal van De Ulebelt) of kom kijken bij de werkzaamheden.

Meewerken mag ook: tijdens de bouwperiode van de speelplek, vanaf 3 november, is het mogelijk om op woensdagen of donderdagen een dag mee te helpen! Aanmelden via De Ulebelt!

20141119_110006DSC02757DSC02771DSC02763speelplek speelplek8 speelplek10 speelplek9 speelplek4 speelplek3 speelplek5 speelplek6 speelplek2 rabobank aan het werk speelplek11

Workshop / meewerkdag ‘Samen sjouwen en stenen bouwen’

Op donderdag 13 november organiseert De Ulebelt/ Springzaad Deventer een meewerkdag op de in aanleg zijnde natuurspeelplek. In deze natuurspeelplek zijn een amfitheater, uitkijkpunt en keermuurtjes gepland, die we gaan bouwen met allerhande stenen en herbruikbaar stenig materiaal. Speciaal om hier handigheid in te krijgen, en meer te leren over handig toepassen van stenen, juiste en stevige manier van stapelen, combineren met beplanting etc organiseren we een workshopdag, speciaal voor actieve en betrokken Springzaadmensen! Uitvoerder De Tuinen van Geerdink zal deze dag begeleiden. Zin om mee te komen doen? We beginnen om 9 uur, rond 17 uur is eindtijd! Maximaal 15 deelnemers kunnen meedoen, deelnamekosten bedragen 27,50 euro.  (20 euro voor Vrienden/partners van Stichting Springzaad). Voor dit bedrag beloven wij een gezellige, constructieve en leerzame dag, koffie/thee en stevige soep bij de lunch.

Dit najaar bouwen we boven op de enk een nieuwe natuurspeelplek voor kinderen vanaf 8 jaar, naar ontwerp van Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder.

Zin gekregen? Aanmelden of meer info bij Maike Nelissen van NME-centrum De Ulebelt, via mail  of tel 0570-653437.

amfitheater op maquette ontwerp natuurspeelplekaanleg speelplek (8) aanleg speelplek (5) aanleg speelplek aanleg speelplek (3) aanleg speelplek (4)