Op zaterdagavond 29 oktober a.s. vindt tijdens de Nacht van de Nacht in Deventer de kick-off plaats van de NEO (Nieuwe Energie Overijssel) on Tour campagne van de provincie Overijssel. Directeur Matthijs Nijboer van stichting Natuur en Milieu Overijssel (NMO) zal met een Energiefiets voldoende stroom op proberen te wekken om het logo van de NEO on Tour campagne onthullen en zo de tour door de provincie feestelijk aftrappen. Daarna is de NEO Energiebus onderdeel van de Nacht van de Nacht evenement op de Ulebelt dat om 19.00 uur begint.

NEO on Tour

De komende maanden rijdt de NEO-bus dwars door Overijssel, langs verschillende evenementen als de Snertloop in De Lutte, de Winterfair in Staphorst en tijdens de Groene Vlag-uitreiking van Eco-Schools aan AOC De Groene Welle in Zwolle. Met NEO on Tour wil de provincie iedereen in Overijssel informeren en uitdagen mee te denken over het programma Nieuwe Energie. De provincie Overijssel heeft als doel om in 2023 20% van haar energiegebruik duurzaam op te wekken. Maar dat kan ze niet alleen. Kom daarom langs bij de NEO Energiebus en denk mee!

NEO Energiebus

De Energiebus van de provincie laat bezoekers met spellen en activiteiten energie en energieverbruik ervaren. Lukt het jou om je eigen tosti te bakken op de NEO Energiefiets? En hoe moet de energievoorziening van de provincie Overijssel er in 2023 volgens jou uit gaan zien? Weilanden vol windmolens en zonnepanelen of allemaal elektrische auto’s op de weg? Kom langs bij de NEO on Tour Energiebus en laat ons weten wat jij hier van denkt!

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 29 oktober is de twaalfde landelijke Nacht van de Nacht. De Ulebelt organiseert daarom een spannende nachtbelevingstocht voor jong en oud. Zet je zintuigen op scherp tijdens de nachtbelevingstocht: voelen, ruiken, proeven, horen, komen allemaal aan bod! Slapen de dieren van de Kinderboerderij eigenlijk wel ’s nachts? Bij een heldere nacht staat een telescoop klaar om de sterrenhemel te bekijken. Je kan uilenballen uitpluizen met de Vogelwerkgroep IJsselstreek of nachtdieren bekijken met IVN Deventer. En het is natuurlijk leuk om in het donker een stille wandeling te maken over het erf. Is het wel echt donker ’s nachts? Bij het kampvuur kun je even op verhaal komen en nog iets lekkers drinken. De tocht loop je zelfstandig, starten kan tussen 19.00 en 21.30 uur (niet allemaal tegelijk!).

De entree voor de nachtbelevingstocht bij de Nacht van de Nacht is € 3,50 inclusief een consumptiebon voor koffie, nachtthee of warme chocomelk. De Neo-bus staat van 18.00 – 22.00 uur naast het hoofdgebouw van de Ulebelt, Maatmansweg 3, Deventer

tosti