2023: nieuwe asbestacties in Zandweerd

Voor bewoners van de Zandweerd zijn er in 2023 nog twee asbestacties, zowel voor huurders als voor woningeigenaren. Woont u in de Zandweerd en wilt u meedoen aan deze acties? U kunt zich nu al aanmelden. In september gaan we aan de slag in het gebied op het kaartje, en in oktober in de rest van de Zandweerd.

Komt u ook naar de Informatiebijeenkomst, 4 juli, 19.30 uur? Speeltuingebouw Everhardt van Reydtstraat 10. Deze bijeenkomst kunt u live of online bijwonen. Klik voor online deelname op onderstaande link.

Als u zich aanmeldt voor de actie, wordt er van alles voor u geregeld

 • sloopmelding en sloopvergunning
 • gratis veiligheidspakket met inpakmaterialen thuis afgeleverd
 • veiligheidsinstructie thuis afgeleverd
 • nieuwe dakplaten met korting, thuis afgeleverd
 • afvoeren asbest

De benodigde materialen krijgt u een week van tevoren, op zaterdag. Als u op die dag niet thuis bent, kunt u de veiligheidspakketten en dakplaten zelf afhalen, op de vrijdag ervoor.
Nieuwe dakplaten kunt u natuurlijk zelf regelen, maar u kunt ook meedoen met de collectieve inkoopactie van nieuwe dakplaten van het Duurzaamheidsteam Zandweerd. Wanneer u nieuwe platen besteld en betaald hebt, kun u ze komen ophalen of worden ze bij u thuis afgeleverd.

Planning Zandweerd Noord (zie kaartje):

 • zaterdag 15 juli deadline voor het aanmelden
 • vrijdag 15 september ophalen nieuwe dakplaten, veiligheidsinstructie en veiligheidspakketten – locatie ontvangt u in de mail, als u meedoet
 • zaterdag 16 september uitdelen materialen: veiligheidspakketten, bestelde nieuwe dakplaten, veiligheidsinstructie
 • zaterdag 23 september afvoeren asbest

Planning Zandweerd Zuid (zie kaartje):

 • zaterdag 15 juli deadline voor het aanmelden
 • vrijdag 6 oktober ophalen nieuwe dakplaten, veiligheidsinstructie, en veiligheidspakketten – locatie ontvangt u in de mail, als u meedoet
 • zaterdag 7 oktober uitdelen materialen: veiligheidspakketten, veiligheidsinstructie en bestelde nieuwe dakplaten,
 • zaterdag 14 oktober afvoeren asbest

Vul hier het aanmeldformulier in:

Aanmeldformulier asbestactie

Download hier de veiligheids- en werkinstructie:

Bekijk hier een filmpje over de asbestactie

Het voornemen is om dit soort gezamenlijke acties de komende jaren vaker en op meer plekken in Deventer te organiseren. Wilt u niet wachten op een collectieve actie, maar zelf aan de slag met het verwijderen van het asbest? Kijk dan op www.deventer.nl/asbestdaken. Let op: zelf verwijderen van asbest mag alleen bij geschroefde, hechtgebonden asbestdaken tot een grootte van 35 m2.

Via de video’s van Milieu Centraal komt u ook nu al veel te weten over asbest herkennen, verwijderen en het plaatsen van nieuwe dakplaten:

Hoe herken je asbest?

Hoe verwijder je asbest?

Hoe plaats je een golfplaten dak?

Contactpersoon: Estella Franssen

Over deze actie in 2022:

Door de huiseigenaren is zo’n 7.000 kilo aan asbest dakplaten van schuren verwijderd. Ook ging in opdracht van woningcorporatie Rentree bij 16 huurwoningen het asbest schuurdak er af. De actie was een succes door de samenwerking van het Duurzaamheidsteam Zandweerd, Rentree en natuurlijk de woningeigenaren. Asbest Service Salland heeft hard gewerkt om het asbest bij de milieustraat te krijgen. Die bleef daarvoor ook langer open dan normaal.