Babybomenactie zoekt vrijwilligers

In 2023 hopen we als Ulebelt met veel partnerorganisaties weer Babybomenacties te organiseren. Daarvoor hebben we veel vrijwilligers nodig. Heb je interesse? Meld je dan alvast aan!

Babybomen (zaailingen) redden en ze een nieuw leven geven. Doe je mee? Er zijn Babyboom-oogstdagen en Boomdeeldagen om aan mee te doen als vrijwilliger. Een dagje ‘aarden’ waarbij je ook nog wat opsteekt over boomsoorten herkennen. Het is mogelijk om aan een hele dag mee te doen of een halve dag. Voor iedereen die een hele dag komt helpen, is er een vegetarische lunch. De dag wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers. De bomenredders mogen na afloop ook een boompje (of meer) meenemen.

Babyboompjes

Babyboompjes zijn jonge boompjes, oftewel zaailingen. De boompjes staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet kunnen uitgroeien tot volwassen bomen. Daarom worden de boompjes uitgegraven en naar de Ulebelt gebracht. Daar worden ze opgehaald door tuinbezitters en terreineigenaren. Zo krijgen ze een nieuwe plek om op te groeien.

Contact

Aanmelden? Vragen? Mail groeneloper@ulebelt.nl