Babybomenactie zoekt vrijwilligers

Samen babybomen (zaailingen) redden en ze een nieuw leven geven. Doe je mee? Als vrijwilliger? Of wil je een of meer boompjes halen? Meld je dan aan! De boompjes zijn gratis, maar een donatie zeer gewenst.

In oktober en november zijn Babyboom-oogstdagen en boomdeeldagen om aan mee te doen als vrijwilliger. Een dagje ‘aarden’ waarbij je ook nog wat opsteekt over boomsoorten herkennen in het najaar. Het is mogelijk om aan een hele dag mee te doen of een halve dag. Voor iedereen die een hele dag komt helpen, is er een vegetarische lunch. De dag wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers. De bomenredders mogen na afloop ook een boompje (of meer) meenemen.

Babyboompjes

Babyboompjes zijn jonge boompjes, oftewel zaailingen. De boompjes staan vaak zo dicht op elkaar dat ze niet kunnen uitgroeien tot volwassen bomen. Daarom worden de boompjes uitgegraven en naar de Ulebelt gebracht. Daar worden ze opgehaald door tuinbezitters en terreineigenaren. Zo krijgen ze een nieuwe plek om op te groeien.


Meedoen als vrijwilliger

Kom je helpen bomen oogsten of uitdelen? Of meehelpen in de organisatie? Bekijk de data en meld je hier aan als BABYBOMEN VRIJWILLIGER

Aanmelding bomen ophalen

Heb je plek voor een boom of meer? Bekijk meer info en meld je hier aan voor het BABYBOMEN OPHALEN

Boomdeeldagen op de Ulebelt

Op zaterdag 5 november: Babybomen ophalen (na aanmelding)
Op zaterdag 19 november: Babybomen ophalen én bomen afhalen die besteld zijn via Landschap Overijssel.

Contact

Vragen? Mail groeneloper@ulebelt.nl of bel/app 06 1478 4604