1.000-soortenjaar Deventer: BioBlitz

Via het 1000-soorten jaar willen we alle inwoners van de gemeente Deventer bekend maken met de grote soortenrijkdom in Deventer aan vogels, vlinders, bijen, paddenstoelen, enzovoorts. Gedurende een korte periode (Blitz) brengen we de biodiversiteit (Bio) in kaart: BioBlitz. Iedereen kan meedoen en alle waarnemingen tellen: de zeldzame soorten en de gewone soorten van huis, tuin, straat of park.
Deelnemen is heel makkelijk. Dit kan tijdens een wandeling in de natuur of terwijl je een kopje thee drinkt in je tuin. Bovendien organiseert de Ulebelt verschillende cursussen en activiteiten waarmee we het waarnemen ondersteunen. Zo streven we ernaar om met elkaar 1.000 soorten in de gemeente Deventer te vinden.

Meedoen

* Maakt een account aan op Waarneming.nl. Dat kan via de website of een app voor je mobiele telefoon.
* Onder het tabblad Community zie je BioBlitzes. Op deze pagina vind je de BioBlitz 1000-soortenjaar Deventer.
* Voer hier je eigen waarneming in van vogels, planten, kikkers, zweefvliegen, enzovoort door bijvoorbeeld een foto te uploaden.
* Waarneming.nl doet op basis van beeldherkenning een voorstel van welke soort het zou kunnen zijn. Vervolgens klik je op accepteren of aanpassen.
* Voor je mobiele telefoon is de meest gebruikte app Obsidentify. Observation.org is de internationale variant van waarneming.nl.

Je kan ook hier een korte handleiding downloaden: Handleiding BioBlitz Deventer

Wil je samen met anderen opstarten en nog wat uitleg krijgen? Kom dan in de zomervakantie naar de workshop starten met Waarneming.nl. Voor docenten in het primair onderwijs hebben we een cursus die erop is gericht om via waarnemen leerlingen te enthousiasmeren voor de levende natuur.
Je kunt de resultaten gedurende het jaar bekijken op de Deventer BioBlitz én van de leukste waarnemingen houden we je op de hoogte via onze sociale media.