Boomfeestdag koud en feestelijk

De Boomfeestdag was een koude, maar feestelijke dag, zo’n 100 kinderen hielpen mee in speeltuin de Zandweerd met het planten van bomen en struiken. Daarnaast deden ze een uitgebreid bomencircuit, met opdrachten over boomhoogtemeten, boomringen tellen, stammen zagen en sjouwen, vogels spotten in de bomen en boomeigenschappen raden. Twee bovenbouwgroepen van Montessori Oudaen deden mee en twee groepen 7 van de Adwaitaschool, beide scholen op loopafstand van de speeltuin. Deze Buurtspeeltuin is bezig haar speelplek te vergroenen, met meer bomen en struiken, die schaduw gaan geven, maar ook bv bessen dragen voro vogels en noten voor kinderen.

De eerste boom, een tamme kastanje, mocht wethouder Jos Piery planten samen met kinderen. Elke klas had een wensfles meegebracht, met wensen voor de toekomst. Ook directeur Kor Braams van De Ulebelt begroef een wensfles. Hij sprak hardop de wens uit dat De Ulebelt nog vele jaren samen met schoolkinderen Boomfeestdag kan vieren.

De Boomfeestdag is een gezamenlijke activiteit van Ulebelt, Bomenstichting, gemeente, Deventer Groen Bedrijf, IVN, Vogelwerkgroep.

wensfles ulebeltvogels spottenstammen zagensamen plantenboomschijfbeukenhaag plantenboomdikte metenboomhoogtemeten