Dag vd Duurzaamheid 10 okt met voorleesactie

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid organiseert de Duurzame Pabo ook elk jaar een voorleesactie voor scholen. Basisscholen kunnen zich aanmelden, veel scholen nodigen ook bekende voorlezers uit in de klas. Zoals burgemeesters, sporters, acteurs, kinderhelden of wethouders. Jos Pierey, de wethouder die in Deventer duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, zal tussen 9 en 10 uur op het erf van De Ulebelt komen voorlezen aan een klas die deze dag een buitenles bij De Ulebelt volgt. Net als vorig jaar, toen Pierey een kleuterklas voorlas in de stal van de kinderboerderij (zie foto).

Voor de landelijke voorleesactie is een speciaal voorleesboek samengesteld, met hierin verhalen voor onder-, midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. De verhalen zijn geschreven door bekende kinderboekenschrijvers èn debutanten. Het thema van de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid is dit jaar ‘Duurzaamheid en geluk’.

Behalve de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid, is er de hele week aandacht voor duurzaamheid binnen Deventer. Gemeente Deventer heeft een programma samengesteld van 3 t/m 10 oktober, voor verschillende doelgroepen, over duurzaamheid. Zie hiervoor elders op de website en website van gemeente Deventer. De week start met de Energie-Expeditie, op donderdag 3 oktober.

Eigenlijk is het bij De Ulebelt elke dag Duurzaam: als duurzame kinderboerderij laat De Ulebelt op vele manieren zien hoe zij werkt aan duurzaamheid thuis, met praktische handreikingen naar burgers. De Ulebelt schreef er ook een handzaam boekje over: “Aan de slag met duurzaamheid”.

voorlezen door Pierey 2012