De Ulebelt is weer open

Op deze pagina leggen we uit wat de huisregels nu zijn! Van harte welkom!

Update per 13 oktober

De toegangswegen van de Ulebelt zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 uur- 17.00 uur. Op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur. Op maandag is de kinderboerderij gesloten.

De stal is gesloten voor publiek.

Horeca heeft een afhaalloket. Consumpties mogen elders op het terrein wel genuttigd worden, maar er is geen terras. De horeca is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 11.00-16.00 uur.


Wij rekenen er op dat iedere bezoeker zich gepast en verantwoordelijk gedraagt.

Kijk op ons Youtubekanaal naar een filmpje over de opening!

Er gelden wel een aantal coronamaatregelen.

 • Houdt 1,5 meter afstand.
 • Er kunnen minder bezoekers tegelijk naar binnen, kom op een later moment terug als het te druk is. Er geldt een maximum aantal bezoekers 250, waarvan max 30 voor de Takkenbende-speelplek, 50 voor de Waterstam.
 • De dierenweide is toegankelijk voor publiek, houdt wel 1,5 m afstand! (Er is iets minder ruimte vanwege de bouw van nieuwe geitenstal.)
 • De binnenruimten van bezoekerscentrum de Ulebelt en de Kikkerkeet zijn gesloten voor publiek.
 • Voor onderwijs geldt: met je groep naar de Ulebelt komen kan, als je rekening houdt met alle voorschriften. Neem zonodig contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
 • Kom bij voorkeur lopend of met de fiets.
 • Geef medewerkers (herkenbaar aan oranje hesjes) de ruimte.
 • Wordt het te druk, dan kunnen we besluiten om de toegangshekken weer te sluiten.
houdt afstand…

Hou onze website en Facebook in de gaten!

Veelgestelde vragen

Kun je ook corona krijgen van dieren?

Volgens de RIVM zijn er geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het coronavirus. De paar huisdieren die tot nu toe wereldwijd besmet zijn geraakt, waren allemaal van mensen of bedrijven met een coronabesmetting. Gebleken is dat naast honden en katten ook fretten, hamsters en konijnen geïnfecteerd kunnen raken. De kans op besmetting is echter heel klein. Fretten, en daarmee ook nertsen, zijn zoals we helaas hebben gemerkt gevoelig voor besmetting met COVID-19. Uit onderzoek blijkt verder dat varkens, kippen en eenden niet vatbaar zijn voor het virus. Andere dieren zoals koeien, schapen, geiten, paarden en ratten zijn dat, voor zover nu bekend, waarschijnlijk ook niet. Bronnen: RIVM.nl en Rijksoverheid.nl.

Wanneer gaat de horeca weer open?

 • De kikkerkeet is op dit moment nog niet ingericht volgens de nieuwe richtlijnen. We zijn hard bezig met een goede oplossing te komen.

Is er wel een boerderijwinkel?

 • Ja, vanaf 3 juni is er elke woensdagmiddag weer een kraam met dagverse producten! Deze kraam vind je bij de uitgang van het terrein, zodat ook buiten de bezoekerstijden verkoop kan plaatsvinden. De boerderijwinkel staat er van 12.30 uur tot 16.30 uur.

Kan ik weer afvalzakken ophalen?

 • Tijdens de openingstijden zullen we bij de ingang een kastje met de plastic zakken voor luierafval of plastic afval plaatsen.