Drukbezocht Jonge Dierenfeest

Na al die koude dagen eindelijk een zonnige dag, en nog wel Jonge Dierenfeest: beter konden de ruim 1500 bezoekers het niet treffen. Al vanaf vroeg was het druk met kinderen en hun ouders, buren, grootouders. Broodjes bakken, meedoen met de Olympische Spelen van de dieren of even grabbelen bij Tweedehands Hen. Vooral deze laatste levensgrote kip was een geweldig succes, op haar legnest midden op het erf.

Natuurclubs gaven op bijzondere wijze invulling aan het thema camouflage en wisten voortduren bezoekers weg te toveren voor hun zebra-scherm. Vele vogelhuisjes kregen bonte kleuren, de prachtigste zeepballen werden geblazen terwijl de grote mensen even uitbliezen op het terras.Ondertussen werkten aan de achterkant van het gebouw een groep kinderen ijverig door aan het maken van mooie mozaiekwerkjes iop de pilaren bij het amfitheater, dat leverde een fraai samenwerkingsproject op. Zowel een paard en wagen reed rond, als ons eigen paard Dave, waar enkele geluksvogels op mochten meerijden.

In de historie van De Ulebelt was dit het eerste Jonge Dierenfeest met glühwein (want het kon ook koud zijn in de wind!), een bizarre combinatie met het verder zonnige weer. Na een maand van actievoeren was er ook alle reden voor dit geweldige feest.[slideshow_deploy id=’3602′]