Duurzame week bij Ulebelt

Uiteraard besteedt de Ulebelt aandacht aan de landelijke Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober met voorleesactie en energiefietsen. Maar er zijn nog twee duurzame activiteiten in deze week. Allereerst start op woensdag 7 oktober de Ontdekkers-club; een knutselactiviteit voor kinderen, waarbij een kunstenares met ze aan de slag gaat om met natuurlijke materialen te ontdekken en te creëren. De Ontdekkers-club is een serie van 6 woensdagmiddagen, die ook onafhankelijk van elkaar gevolgd kunnen worden. Meer info

Op woensdag 7 oktober is het ook landelijke Kinderzwerfboekendag: extra aandacht voor een bijzondere boekenkast met zwerfboeken. Ook op de Ulebelt staat zo’n prachtige zwerfboekenkast, in een voormalig konijnenhok vind je hier leuke kinderboeken, die graag gaan zwerven. Je mag een boek uitkiezen en meenemen naar huis om te lezen. Als het boek uit is, dan laat je het boek verder zwerven: laat het achter bij de supermarkt, op school, bij je sportclub of de tandarts. Dan kan een ander kind er verder mee! Het Kinderzwerfboekenproject is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, die hiermee het lezen van boeken laagdrempeliger maakt voor heel veel kinderen (en ouders). Bovendien is het een prachtig voorbeeld van hergebruik: leuke kinderboeken worden zo door vele mensen hergebruikt en gelezen. Veel Kinderboderijen in Nederland (en ook scholen) doen al mee in het Zwerfboekenproject.

Het Kinderzwerfboekstation van de Ulebelt is tijdens openingstijden toegankelijk, onder de kapschuur! Heb je zelf mooie kinderboeken over die je wilt laten zwerven? Geef ze af bij de receptie, dan zorgen zij dat ze in het zwerf-systeem komen!

de Ontdekkerszwerfboekenstation (2) zwerfboek2energiefiets