Heb jij als kind bomen geklommen? Hutten gebouwd? Slootje gesprongen? Naar de sterrenhemel gekeken? Wild gekampeerd? Op een kampvuurtje gekookt? Misschien doe je het nog wel steeds!
Deze activiteiten en nog veel meer vind je terug op de 50-dingen-die-je-moet-doen-voor-je-twaalfde-lijst! Een aantal jaar geleden in Engeland uitgebracht en ook in Nederland met veel enthousiasme ontvangen. Binnen de gemeente Deventer krijgen alle kinderen van groep 3 dit boek kado.

Omdat kinderen de afgelopen decennia steeds meer tijd binnen zijn gaan doorbrengen. En omdat ouders en grootouders van nu vaak juist de mooiste herinneringen hebben aan wat zij vroeger buiten hebben gedaan: slootje springen, vuurtje stoken, fruit van de boomplukken, enz. Iedereen wordt zulke mooie herinneringen gegund.

Scharrelkinderen of batterijkinderen?

De kindertijd van nu staat bol van tweedehands ervaringen: ervaringen die kinderen opdoen via een beeldscherm. Of ervaringen die kinderen opdoen onder het toeziend oog van een volwassene. Hoe vaak krijgen kinderen nog de kans zelf, op hun eigen manier, de wereld te ontdekken? De buitenwereld dicht bij huis biedt zo veel mogelijkheden.

In maart 2017 is het boek uitgekomen. Ondertussen zijn al 1212 boekjes uitgedeeld aan vrijwel alle kinderen in groep 3 in Deventer.

Kijk ook eens op de Facebookpagina van Bever Bo van de 50-dingen!

Meer informatie over Springzaad en 50-dingen