Ondersteuningsaanbod voor Deventer scholen

De Ulebelt verzorgt voor de scholen van het basisonderwijs praktijklessen op onze kinderboerderij, excursies, materiaalzendingen en lesondersteunend materiaal. Deskundigen van Natuur- en Milieuorganisaties zoals IVN en Imkervereniging verzorgen of organiseren ook veldwerklessen.

Een overzichtsposter met toelichting op het nieuwste aanbod vindt u hier: poster NME_19_20_

Het aanbod zelf staat ook in een handige brochure, die de scholen in juni ontvangen. Voor schooljaar 2019-2020: NME brochure 2019-2020_
Naast dit educatieve aanbod kan de Ulebelt uw school ook ondersteunen bij allerhande vragen op het gebied van natuur, milieu en duurzame ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan: advies bij aanleg van schooltuinen of natuurspeelplekken; invulling van specifieke milieuthema’s op school; educatieve aanknopingspunten van de buitenruimte. Neem in dit geval contact op met de educatiewerker van De Ulebelt om te vragen naar de mogelijkheden.

Alle basisscholen in Deventer kunnen (tegen geringe betaling) gebruik maken van het lesondersteuningsaanbod op het gebied van Natuur- en Milieu Educatie (NME). Het aanbod is digitaal te bekijken en te reserveren: klik hier om door te gaan naar de digitale NME-gids van de Ulebelt. Basisscholen hebben hier een gebruikersnaam en wachtwoord voor ontvangen. Wachtwoord kwijt? Neem contact op met De Ulebelt!

Voor de basisscholen in de gemeente Deventer is een gratis transportdienst: na reserveren worden de leskisten, schepnetjes, zoekkaarten, en andere materialen voor de scholen op vrijdagen rondgebracht door onze chauffeurs. Dit scheelt voor de vaak druk bezette leerkrachten een hoop tijd.

Scholen buiten de gemeente kunnen ook gebruik maken van het educatieve aanbod, zij betalen hier iets meer voor dan de Deventer scholen.

Voor een overzicht van het aanbod en/of beschikbaarheid van materiaal kunt u terecht bij de Taakgroep Educatie van de Ulebelt op telefoonnummer 0570-653437 of via de educatiewerker Maike Nelissen

Het nieuwe aanbod voor schooljaar 2019-2020 kan gereserveerd worden! www.nmegids.nl/deventer