De Ulebelt verzorgt voor de scholen van het basisonderwijs praktijklessen op onze kinderboerderij, excursies, materiaalzendingen en lesondersteunend materiaal. Deskundigen van Natuur- en Milieuorganisaties zoals IVN en Imkervereniging verzorgen of organiseren ook veldwerklessen.

Ons aanbod
Download de overzichtsposter van het aanbod.

De NME-brochure voor schooljaar 2023-24 met een toelichting op de lessen downloadt u hier.

Alle basisscholen in Deventer kunnen (tegen geringe betaling) gebruik maken van het lesondersteuningsaanbod op het gebied van Natuur- en Milieu Educatie (NME).

Lessen reserveren
Het aanbod is digitaal te bekijken en te reserveren in de digitale NME-gids van de Ulebelt. Basisscholen hebben hier een gebruikersnaam en wachtwoord voor ontvangen. Wachtwoord kwijt? Neem contact op met de Ulebelt!

Gratis transportdienst
Voor de basisscholen in de gemeente Deventer is een gratis transportdienst: na reserveren worden de leskisten, schepnetjes, zoekkaarten, en andere materialen voor de scholen op vrijdagen rondgebracht door onze chauffeurs.

Scholen buiten de gemeente kunnen ook gebruik maken van het educatieve aanbod, zij betalen hier iets meer voor dan de Deventer scholen.

Voor een overzicht van het aanbod kijkt u op de poster. Heeft u vragen of wilt u beschikbaarheid van materiaal controleren, neem dan contact op met de Coördinator Educatie van de Ulebelt op telefoonnummer 0570-653437 of via mail Team educatie

Alle scholen hebben de brochure NME voor het nieuwe schooljaar ontvangen, tegelijk met hun inloggegevens en een overzichtsposter. Reserveren kan vanaf 1 juni 2023.