boerderijeducatieGa met je klas op bezoek bij een boer op korte afstand van jouw stad of dorp! Kom kijken naar de dagelijkse praktijk op een groot melkveebedrijf, bij een legkippenboer of varkenshouder. De boer(in) ontvangt jullie graag om te vertellen over het werk, het bedrijf en om alle vragen te beantwoorden!

Dit is een unieke kans voor leerlingen om kennis te maken met de wereld van voedselvoorziening! Kijk op de website van Boerderijeducatie om te zien welke boeren meedoen!

Klassenbezoek

Het bezoek aan een boerenbedrijf duurt 1,5  uur (exclusief reistijd) en kost €50,- per klas. Keding die vies mag worden is aanbevolen en ook stevige schoenen of laarzen. Zorg voor voldoende begeleiders. Ter voorbereiding sturen we de leerkracht enkele lessuggesties.

Opgeven

Aanmelden kan via de digitale nme-gids (voor scholen in Deventer) , of via deze link (voor scholen uit Raalte, Olst-Wijhe, Lemelerveld). Scholen uit de gemeente Deventer hebben al een eigen inlogcode voor deze reserveringstool. Nieuwe gebruikers uit Raalte, Olst-Wijhe of Lemelerveld kunnen heel eenvoudig hun school registreren en de boeking plaatsen.

Voor ondersteuning of meer informatie: mail of bel 0570-65 34 37 (Emiel Sallander).

Daarom de boer op!

Kinderen die bij een boerderij op bezoek te gaan, krijgen meer inzicht in waar voedsel vandaan komt. Een boerderijles helpt kinderen bij wereldoriëntatie. Er zijn maatschappelijke vragen over leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid.

Ook helpt een boerderijles bij de ontwikkeling van praktische vaardigheden, zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken. En het geeft een reëel beeld van de hedendaagse gang van zaken op een landbouwbedrijf.

Deze boerderijbezoeken zijn een samenwerking tussen educatieboeren uit de buurt van Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, de Ulebelt en LTO Salland. De excursies zijn bedoeld voor groepen 3 t/m 8. Alle educatieboeren zijn gecertificeerd volgens de richtlijnen van Boerderijeducatie Nederland.

Praktisch

Bezoekdata zijn in onderling overleg. Er zijn verschillende bedrijven die meedoen in dit project. Afhankelijk van de wensen van de school en beschikbare data, bepalen we gezamenlijk welk bedrijf bezocht kan worden met de klas. Een excursie kost 50 euro per klas.

Maak in dit filmpje kennis met boerderijeducatie Overijssel