Wordt een duurzame school in Deventer. Laat het zien met Eco-schools!

Leerlingen zetten zich in om jouw school duurzamer te maken met de hulp van Eco-schools. Dit levert veel op: lager water- en energieverbruik, minder afval, gezonde kantine en enthousiaste en milieubewuste leerlingen. Via de Ulebelt sluit je jouw school bij dit programma aan en zet je in korte tijd grote stappen.

De Ulebelt heeft twee medewerkers die gecertificeerd zijn als Eco-school begeleider. Zij ondersteunen bij de Eco-schoolaanpak waarmee een school geleidelijk aan duurzamer wordt en waarin lesmateriaal, activiteiten en projecten als vanzelf worden ingepast. De Ulebelt ziet dat je met de Eco-Schoolaanpak een blijvende verandering realiseert. Hierdoor kan de school na een traject van twee jaar met trots de Eco-schoolvlag hijsen: het wereldwijde duurzaamheidskeurmerk, waaraan inmiddels 68 landen zijn aangesloten en dat door de Verenigde Naties is erkend. Steeds meer leerlingen maken zich zorgen over hun toekomst, blijf met je school niet achter en geef ze met dit programma een handvat.

Leerlingen centraal
Eco-Schools is gebaseerd op het principe ‘student-led change’. Dat betekent dat leerlingen centraal staan in de veranderingen die de school ondergaat. Zij onderzoeken hun leer- en leefomgeving en werken aan concrete acties om deze (steeds verder) te verduurzamen.

Tekstvak: Voor basisonderwijs,
voortgezet onderwijs,
mbo en hoger onderwijs.

Deelnemende scholen krijgen:

  • Eigen begeleider
  • Begeleidersbezoeken, inclusief workshops voor het Eco-team
  • Producten en materialen, zoals de Eco-scan, het werkboek, handleidingen en factsheets
  • Startbrief en startpakket
  • Helpdesk op afstand
  • Kennis en inspiratie: nieuwsbrief, kennisdagen en blogs
  • Audits en auditrapporten

En bij een goed rapport natuurlijk die felbegeerde Groene Vlag als beloning.

Kosten Deelname kosten (jaarlijks) Inschrijfgeld (eenmalig)
Primair onderwijs € 750 € 1.000
Voortgezet onderwijs € 1.500 € 2.000
Hoger onderwijs
(HBO en WO)
€ 2.500 € 5.000