nieuwsbrief Groene KinderopvangWat kan De Ulebelt betekenen voor kinderopvang? De Ulebelt is hèt natuurvriendelijk hart van Deventer en biedt o.a. een educatief aanbod voor het basisonderwijs, in opdracht van de gemeente Deventer. Daarnaast hebben we een prachtige kinderboerderij, die 6 dagen per week geopend is en organiseren we publieksevenementen op ons terrein. Voor de kinderopvang (zowel KDV, PZ als BSO) liggen er volop aanknopingspunten. Een schets van een paarmogelijkheden:

  • Lente- en herfstpad voor peuters – kleuters- kids tot 7 jaar; doe-het-zelfactiviteit om de lente of herfst te beleven; duur 1-1,5 uur; Ulebelt zet materialen klaar, PM-ers begeleiden de activiteit.
  • Spelen op de natuurspeelplek
  • Activiteit bij de dieren: boek een uurtje in met een dierverzorger en neem een kijkje achter de schermen!
  • Programma’s op maat voor bv BSO-locaties: organiseer in de vakantie een leuke buitendag op ons terrein, met georganiseerde activiteiten (sport en spel/ natuurbeleving/ creatief) en natuurlijk ook veel spelen en picknicken
  • Workshop natuurbeleving voor pm-ers: wat is natuur, wat kun je ermee met je kinderen en hoe pak je dat aan. Vooral veel zelf doen en ervaren. Simpele werkvormen om ook op je eigen centrum toe te passen.
  • Uitleen van educatief materiaal; te gebruiken op locaties van kinderopvang. Bijvoorbeeld materialenzending vlinders; bellenblaaskist; Slootjeskist; Papiermakerij; Kleine Vlam
  • Specifiek voor BSO-locaties: Inspiratie map Lente; uit te breiden met andere seizoenen.
  • Advies/ procesbegeleiding bij groenere inrichting buitenruimte. Hoe benut je de buitenruimte zó dat de kinderen meer in aanraking komen met natuur en natuurlijke materialen. De Ulebelt kan hierin meedenken, advies geven, inspiratiebijeenkomsten  voor ouders en pm-ers organiseren om goede voorbeelden te laten zien.

Steeds meer kinderopvangorganisaties zien de (pedagogische) waarde van groene activiteiten. De Ulebelt (Natuur en milieueducatie & kinderboerderij) heeft een aanbod dat geschikt is voor de kinderopvang. Toch gaat samenwerken niet vanzelf. Wat kan de Ulebelt bieden? Wat heeft u nodig en waar moet u op letten? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

modderpret2bouwspeelplaats 2 bouwspeelplaats 6 bouwspeelplaats 3 Boxtel08 (11)