Onder de noemer Energieke Buurtparty organiseert de Ulebelt een reeks van digitale bijeenkomsten

om jou en jouw buurt mee te nemen in de energietransitie. Energietransitie, euhm….wat is dat dan? Denk hierbij aan energiebesparing, energieopwekking, energieverandering, isolatie en verwarming. Zowel kleine ingrepen als grote stappen. Hieronder kun je je alvast inlezen door te klikken op één van de maatregelen of het handboek. In opdracht van de gemeente Deventer organiseert de Ulebelt deze bijeenkomsten voor huisbezitters die zelf, met de buren of de gehele wijk toe zijn aan een volgende stap. Ook voor jou dus! Lees meer over de verschillende maatregelen door hieronder een keuze te maken. Er worden 20 bijeenkomsten georganiseerd in de periode vanaf medio mei 2020 tot en met december 2020.

De bijeenkomst heeft als doel om jullie als huisbezitters te informeren en te activeren om een volgende stap te zetten voor jouw eigen energietransitie. Ook kun je onderzoeken welke maatregelen bij jou passen en hoe je als buurtbewoners samen kunt optrekken.

Een energiecoach zal tijdens deze bijeenkomst kennis met jou delen en praktische voorbeelden tonen en je kunt met hem of haar in gesprek. Het is natuurlijk een groot woord, energietransitie, maar het begint al klein. Een gedragsverandering of een kleine ingreep als bijvoorbeeld het inregelen van je thermostaat, het aanbrengen van tochtstrips of led-verlichting, heeft al effect. Bovendien informeren we je over subsidies en andere financiële ondersteuning. En wat kun je als buurtbewoners samen doen? We helpen jullie met het maken van afspraken. Wil jij ook zo’n bijeenkomst voor jouw buurt? Meld je dan aan, via e.franssen@ulebelt.nl.