Kookworkshop met noten


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 28 december 2018


Kookworkshop “Koken met noten

Aanleiding voor deze workshop is de “corylus avellana” of te wel “de hazelaar”. Als je de plekken in Deventer weet te vinden, dan kun je vanaf augustus tot september een mooi maaltje bij elkaar rapen. Je hebt natuurlijk wel concurrentie van bosmuizen en eekhoorns.

Hazelnoten kun je eten als een gezond tussendoortje, maar als je minder vlees en meer plantaardig wilt eten, dan zijn hazelnoten zeer geschikt. Ze bevatten veel plantaardige eiwitten, onverzadigde vetzuren, vitaminen en mineralen.

In deze workshop ga je noten kraken,  roosteren en verwerken in een voorgerecht, hoofdgerecht en diverse snacks, zowel zoet als zout.

Een paar tipjes van de sluier. We maken als voorgerechtje een spread met wilde kruiden en gemalen hazelnoten.  En als snack een chocolade balletje die smaakt als een bonbon, maar die wel gezond, glutenvrij en ook nog veganistisch is. Tevens is er ruimte voor experimenten en uitwisseling van favoriete notenrecepten.  Tot slot gaat iedereen naar huis met een mapje notenrecepten en achtergrond informatie over de hazelaar.

Als je het leuk vindt mag je samen met je kind aan de slag met een notenrecept. Vooral het maken van eigen chocoladepasta is een favoriet!

De volgende workshop is op vrijdag 28 december van 14:00 tot 16:00. Er is plaats voor 10 personen. Kosten zijn € 5,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen. Voor de workshopbegeleider is het fijn als er niet méér kinderen dan volwassenen zijn.
Locatie: de Ulebelt in Deventer.

aanmelden: noten@landenkeuken.nl

Meer informatie over Stadsnoten