Cursus moestuinieren voor beginners


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 11 mei 2017


Dit voorjaar geeft IVN Deventer de cursus Moestuinieren voor beginners, in samenwerking met de Ulebelt. In drie avonden leer je de basis voor een goede moestuin, en uiteraard kun je daarna in je eigen moestuin aan de slag met het geleerde. Data: 6 april, 20 april en 11 mei.

De cursus  bestaat uit drie hoofdonderdelen:  de opstart (voorzaaien, zaaien, zaaiplan maken), begeleiding van groeiperiode (invloed van water, zon, temperatuur, onkruid, grond, bemesting, verplanten) en de oogst (aandacht voor bevruchting, wat kun je oogsten en wanneer, bemesting van de grond.) Zelf praktisch oefenen met het geleerde kan op een klein stukje!

De cursusavonden vinden plaats bij de Ulebelt  in Colmschate, adres Maatmansweg 3 tel.  653437 op de donderdagavonden  van 6-4-17, 20-4-17 en 11-5-17 van 19.30 uur tot 22.00 uur, met een kleine koffie/thee pauze. De cursus is ontwikkeld door het landelijk IVN en zal in 18 gemeenten gegeven worden door lokale afdelingen van het IVN.

De IVN-cursus Moestuinieren wordt verzorgd door Huub Mensink, en Maike Nelissen; beiden zijn natuurgids IVN  en hebben kennis/ervaring met  moestuinieren. De kosten van de cursus bedragen 30 euro per deelnemer, dit inclusief  aanbod van koffie en thee, tijdens de pauze.

Zin om mee te doen? Aanmelden kan via de website van IVN Deventer. Meer informatie is op te vragen bij IVN Deventer