Dag van de Duurzaamheid: voorlezen en fietsen


Evenementgegevens

  • Datum:

Tijdens de landelijke dag van de Duurzaamheid, staat het erf van de Ulebelt ook in het teken van duurzaamheid. Wethouder Grijsen komt een schoolklas voorlezen in kader van de Voorleesactie van de Duurzame Pabo’s. De middenbouwgroep van meester Jans Kirchoff van de Ontdekkingschoool zal om 11.30 uur in de stal mogen luisteren naar verhalen uit het boek ‘Kapsones’ van Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. Na het voorlezen gaan we allemaal naar de twee nieuwe energiefietsen, die centraal op het erf staan. Met deze energiefietsen kunnen kinderen zelf ervaren hoe hard je moet fietsen om bv een lamp te laten branden of een mobiel op te laden. De wethouder zal deze fietsen officieel in gebruik gaan nemen!

De Ulebelt heeft twee energiefietsen kunnen aanschaffen dankzij een donatie van Stichting voor Elkaar. Energiefietsen zijn een soort hometrainer die kinderen laat ervaren hoeveel energie je moet leveren om bv een mobieltje op te laden. Bovendien zit er natuurlijk een speels competitiemoment bij deze fietsen: wie kan als eerste de grote oranje zwaailamp op het meetpaneel laten branden?! De energiefietsen zijn een prachtige actieve aanvulling binnen het educatieve aanbod van duurzaamheidscentrum de Ulebelt.

De Ulebelt won de prijs dankzij stemmen van vele buurtbewoners, leerkrachten, relaties, sponsoren, bezoekers en trouwe fans van de Ulebelt. De donaties maken deel uit van een geldbedrag, dat de Stichting voor Elkaar jaarlijks mag uitreiken namens Univé als bijdrage aan maatschappelijke doelen.

IMG-20150924-WA0002 IMG-20150924-WA000020150924_114106energiefiets  IMG-20150924-WA0003 IMG-20150924-WA0007