Gein met je konijn workshop


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 14 juni 2017


DSC04122We DSC04111starten weer een nieuwe serie van de workshops Gein met je konijn. Dit keer in een nieuwe opzet: de ene keer gaan we vooral knutselen: maak je eigen voerknutsel als uitdaging voor je konijn of cavia. De andere keer gaan we meer aan het werk met het echte trainen: hoe kun je een dier zo trainen, dat ie bijvoorbeeld door een hoepel springt of een hindernisbaantje loopt.

Kosten: knutselbijeenkomst 3,- euro; trainingsbijeenkomst 10,- euro per ouder/kindcombinatie. Het trainen duurt ongeveer een uur, evt. ondersteund met powerpoint en filmpjes en begeleiding bij je eigen dier.

10 mei, 14.00 – 15.00 uur, knutselen
17 mei, 14.00 – 15.00 uur, trainen
31 mei, 14.00 – 15.00 uur, knutselen
14 juni, 14.00 – 15.00 uur, trainen

De ouder-kindcursus ‘Gein met je konijn'(gaaf zo’n caaf) is bedoeld om je konijn of cavia graag een plezierig en uitdagend leven te bieden. Ten slotte wil een konijn of cavia ook meer dan alleen een schoon hok en voldoende te eten en drinken: uitdaging en spelletjes vinden deze dieren ook leuk! Net als hun baasjes. Om hier meer over te leren en mee te oefenen, leren ouder en kind  over het speelgedrag van de dieren en opvoeding van de dieren. Met heel praktische zaken zoals spelletjes met je cavia/konijn, zindelijkheid, optillen van dieren, hanteren van angst of agressie en knutselen voor je cavia/konijn, krijgen kinderen (en hun ouders) veel meer begrip voor het welzijn van hun huisdier. Hierdoor zullen kinderen ook met veel meer plezier de verzorging van hun huisdier oppakken.
Een konijn of cavia wil graag bezig blijven. Bijvoorbeeld door op zoek te moeten gaan naar eten. Daar kun je als baasje wat mee doen! Zelfs dieren in dierentuinen vinden voerspellen leuker dan voer in hun bak. Het voordeel van dergelijke spellen is dat een konijn/cavia op een goede manier moe wordt. Hij verbruikt namelijk veel energie bij het oplossen van dit soort DSC04145puzzels. Een ander voordeel is dat het konijn/cavia er meer zelfvertrouwen door kan krijgen.DSC04105
In de workshop zal diergedragskundige Jenny Bruinsma uitleggen op welke manier je meer uitdaging biedt aan je cavia of konijn. Deelnemers oefenen met de konijnen van De Ulebelt. Met simpele hulpmiddelen gaan we ook knutselen voor de huisdieren!

Meer info is ook te verkrijgen via de begeleidster van de workshop, Jenny Bruinsma of website van Konijn en Cavia

Opgeven: via onderstaand formulier.