Inspiratiemiddag voor leerkrachten


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Kom ook naar de inspiratiemiddag voor leerkrachten: op woensdag 15 juni laten we je kennismaken met het nieuwe aanbod van de Ulebelt, met het thema moestuinieren en met de Gezonde School Aanpak. Met een kleine infomarkt kun je zelf lekker rondneuzen, al je vragen stellen en korte introducties volgen door Ulebelt, Gezonde School-adviseur en een moestuincoach!

Bovendien vertonen we de Schooltuinfilm, een prachtige documentaire over schooltuinwerk, gezien door de ogen van kinderen.

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….