Lijsttrekkersdebat voor ondernemers


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 03 maart 2022


In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen worden er twee debatten georganiseerd tussen de lokale partijen over duurzaamheid. Het eerste debat, op donderdagavond 3 maart in de Gasfabriek, is speciaal gericht op ondernemers. Meepraten? Meld je aan via deze link!

De Ulebelt organiseert deze debatten samen het Duurzaamheidscentrum, de Adviesraad Natuur en Milieu, de Deventer Energiecoöperatie, Saxion en Scientists4Future NL. Alle lijsttrekkers van de negen partijen met zetels in de gemeenteraad hebben toegezegd.

Voor de debatten zijn de lijsttrekkers uitgenodigd van de partijen die meer dan één zetel in de gemeenteraad hebben. Dat zijn Gemeentebelang, PvdA, VVD, GroenLinks, D66, Deventer Belang en CDA. Andere partijen kunnen ervoor kiezen om hun geluid vanuit het publiek te laten horen.

Duurzaamheid en klimaatverandering raken ons allemaal. Het zijn de grote thema’s van onze tijd. De Ulebelt vervult een rol in de verduurzamingsdoelen van onze gemeente. Daarom vinden wij het belangrijk om te weten wat de plannen zijn van de politieke partijen in de gemeente Deventer. In het debat worden thema’s opgepakt, waar ondernemers mee te maken krijgen: ten eerste ‘Groen en biodiversiteit in het landelijk gebied en op bedrijventerreinen, ten tweede ‘Techniek en Opleiding’ en ten derde ‘Energieopwekking: windturbines en warmtenetten.”

Al deze onderwerpen roepen vragen op: hoe voorkomen we overlast door klimaatverandering, hoe beschermen we ons Sallandse landschap, wat gaat het kosten, waar halen we technici vandaan voor de energietransitie en hoe zorgen we dat iedereen mee kan komen? Dus doe mee en laat je stem horen!

Dit eerste lijsttrekkersdebat vindt plaats op donderdag 3 maart in de Gasfabriek. Dit debat is gericht op ondernemers. Het tweede debat is op donderdag 10 maart in de bibliotheek en is gericht op inwoners van de gemeente Deventer.

Aanmelden en deelname
Er is een maximaal aantal plaatsen, dus aanmelden is nodig via de website van het Duurzaamheidscentrum (of via deze link ).