Seizoen start 2 april met activiteiten CleanTech


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

Vanaf zaterdag 2 april gaat het seizoen weer echt beginnen bij de Ulebelt; elk weekend is dan de horeca open vanuit de Kikkerkeet, met een heerlijk terras. Zaterdag 2 april is ook de dag van het Regionale Evenement CleanTech, met volop activiteiten voor inwoners uit o./a. Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Lochem. CleanTech is een jaarlijks terugkerend evenement over een duurzame toekomst en dit jaar speciaal in het teken van circulaire economie. Meer info over Cleantech: tomorrow.cleantechregio.nl/

Dat betekent dus dat er op 2 april meteen van alles te doen is voor al onze bezoekers bij de Ulebelt! Speciaal voor deze dag zijn er de volgende activiteiten:

Verkoop Biologische tuinplanten – en zaden
Huifkartocht: Vertrek vanaf het erf
Wildpluktocht met verwerking van oogst: vertrek vanaf Kikkerkeet

Lentepad over het terrein: (zelfstandig te volgen); start vanaf het erf, t ot 8 jaar

Workshops Bodem / Permacultuur / Afkoppelen: 14.00-16.00 (open inloop)
Aanvullende informatie over de workshops
Bodemworkshop: neem een glazen pot met deksel mee, voor de helft gevuld met grond uit je tuin. We gaan ter plekke een proef doen, dan moeten we een uurtje wachten (er is genoeg te doen op het terrein) en dan gaan we samen je tuingrond analyseren. De volgende stap is advies, wat je kunt doen om je tuinbodem te verbeteren: op vruchtbaarheid, bodemleven en doorlatendheid. Geen plassen meer in je tuin, minder onkruid, minder water geven in de droge periode, hoe werkt dat?
Permacultuurworkshop: een eerste introductie in het inzetten van de permacultuurprincipes voor jouw eigen tuin, om het leven in je tuin aantrekkelijker en veerkrachtiger te maken en meer biodiversiteit in je tuin te krijgen. Als je de afmetingen en de ligging (Noord-zuid) van je tuin bij je hebt is het makkelijk, anders maak je ter plekke een inschatting. Samen gaan we schetsen en krijg je input om verder uit te werken.
Regenwater afkoppeling: wat is er mogelijk in jouw eigen leefomgeving, om regenwater van je dak op te vangen en in je tuin te verwerken? Waar moet je op letten en hoe kan het eruit zien? Er is subsidie beschikbaar van de gemeente Deventer, maar waar moet je dan aan voldoen? Samen werken we de mogelijkheden uit.

huifkarPermacultuurtuin - Bij ecologisch moestuinierenkikkerkeet terras