Snoeicursus zomersnoei (Groene Loper Deventer)


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 09 juni 2016


Workshop ‘Snoeien in de zomer?’

Voor iedereen met fruitbomen en een hekel aan koude vingers!

Bij snoeien denken we meestal aan werk dat we in de wintermaanden doen. Maar wist je dat er in de zomer ook prima gesnoeid kan worden. Het snoeien in de zomer kent een aantal grote voordelen.  Deze voordelen worden door Arend Jan Arfman van Stichting Natuur Anders op een leuke en informatieve manier in kaart gebracht.

De snoeicursus zal uit twee delen bestaan. Het eerste gedeelte bestaat uit een theorie gedeelte waarbij uitleg wordt gegeven over verschillende materialen  en daarna ga je zelf aan de slag en krijg je snoeitips van Arend Jan.

 

Het Deventer Vrijwilligerscollege organiseert dit in samenwerking met Stichting Natuur Anders, ArendJan Arfman. De snoeicursus is primair bedoeld voor groene buurtinitiatieven zoals aangesloten bij de Groene Loper Deventer en vindt plaats op het terrein van de Ulebelt, aan de Maatmansweg 3 te Deventer. De cursus behandelt snoeitechnieken, gereedschap, snoeimomenten, en uiteraard gaan we ook zelf aan het werk! Na afloop voel je je zeker genoeg om het snoeiwerk in je eigen buurttuin ook ter hand te nemen! De cursus duurt van 10-12.30 uur, koffie/ thee inbegrepen.

De workshop vindt plaats bij de Ulebelt (Maatmansweg 3) op donderdag 9 juni van 10.00 tot 12.30

Aanmelden kan hieronder! Maximaal 15 deelnemers kunnen meedoen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

LogoVCollege_achtergrond De cursus is inmiddels helemaal vol!