Tuinvogelmiddag bij Ulebelt


Evenementgegevens

  • Datum:

De Ulebelt organiseert in samenwerking met de Vogelwerkgroep IJsselstreek op zondagmiddag 29 januari een vogel-activiteit, in het kader van de Nationale Tuinvogeltelling. Tussen 14 en 16 uur kun je terecht in het informatiecentrum voor leuke spellen rondom vogels, gaan we samen buiten met de verrekijker naar tuinvogels zoeken en kun je al je vogelvragen kwijt aan de Vogelwerkgroep. Ook is er mogelijkheid om een vogelcupcake te knutselen: wintervoer om nog meer vogels in je eigen tuin te lokken!

De Nationale Tuinvogeltelling vindt plaats in het weekend van 28-29 januari en als iedere jaar zal het spannend zijn wie de lijst gaat aanvoeren: mus, mees of merel! Ook bij de Ulebelt kan geteld worden: net als bij veel andere kinderboerderijen en bij scholen, kan hier al op vrijdag 27 januari geteld worden. Alle telresultaten geven we door aan de landelijke Vogelbescherming.

Tuinvogels tellen is heel eenvoudig: hou een half uur lang bij hoeveel vogels er van welke soort in je eigen tuin (of in tuin Ulebelt) zitten. Het hoogste aantal van een soort telt. Op de website van de Vogelbescherming zijn handige tips en een telformulier te vinden. Het telformulier is op donderdag en vrijdag ook bij de balie van de Ulebelt af te halen. De Ulebelt houdt op een scorebord bij welke vogels er allemaal gezien worden.

De Nationale Tuinvogeltelling is een leuke en laagdrempelige manier om vogels te bekijken, te herkennen en te bestuderen. Vaak is het verrassend om te merken hoeveel verschillende soorten er te tellen zijn in dat halve uurtje. Meer informatie, ook over een speciale tuinvogelapp, staat op www.tuinvogeltelling.nl

Tuinvogelmiddag is gratis toegankelijk, voor de cupcake vragen we  1,- euro voor onkosten.