Tuinvogeltelling 24-25-26 januari


Evenementgegevens


De nationale Tuinvogeltelling komt er weer aan! In het weekend van 24-26 januari gaan zoveel mogelijk mensen de tuinvogels in hun eigen tuin tellen. En op vrijdag 24 januari doen ook veel scholen en kinderboerderijen mee. Ook bij de Ulebelt kun je komen tellen. We houden alle waarnemingen bij op het grote bord bij de ingang. Doe je mee? ’s Ochtends vroeg beste kans op veel vogels! Bij de balie liggen telformulieren klaar, die je kan ophalen. Ga een half uurtje tellen en geef de resultaten ook aan ons door. We zijn benieuwd!

Hoe werkt het?

Iedereen kan meedoen in 3 gemakkelijke stappen:

Tel vóór of op vrijdag 24 januari een half uur de vogels op het schoolplein, in eigen tuin of de omgeving. Vliegen de vogels alleen maar over? Die tellen niet mee. Vanaf vrijdag 24 januari  kunnen alle scholen en groepen hun tellingen doorgeven via de website of via de app. Voor consumenten die vogels gaan tellen in eigen tuin, geldt de nationale telling op zaterdag en zondag!

Noteer alle waarnemingen van een soort. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zien jullie in jullie tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geven jullie door: 5 koolmezen.

Geef jullie telling door via de app Tuinvogels of via de website

tuinvogels tellen in schooltuin Janco van Beektelformulier tuinvogeltellingDownload hier het telformulier tuinvogeltelling voor scholen