Voorleesactie Dag van de Duurzaamheid


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën: ,

10 oktober 2018 is het de Dag van de Duurzaamheid. Op meer dan duizend basisscholen wordt een duurzaam verhaal voorgelezen. Speciaal voor deze tiende editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie. We nodigen u graag uit om mee te doen aan de Voorleesactie. Per school is er een gratis boek beschikbaar.

De nieuwe verhalenbundel ‘De kracht van nieuwe Energie’ is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. Enkele verhalen zijn gekoppeld aan het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

Kinderen hebben veel vragen en ideeën over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Daarom lezen op 10 oktober zo’n 10.000 pabo-studenten, burgemeesters, ouders, leerkrachten, wethouders, directeuren, duurzame professionals en vele anderen voor uit het nieuwe boek ‘De kracht van nieuwe energie’.

Pabo-studenten uit het hele land hebben de voorleesverhalen – voor groep 1 t/m 8 – geschreven over het thema nieuwe energie. Onder redactie van André de Hamer en Peter Heres zijn 18 verhalen gebundeld in het rijk geïllustreerde boek, waarvoor kinderen van de basisschool alle tekeningen hebben gemaakt.

 

Ook bij de Ulebelt wordt voorgelezen, tijd en naam voorlezer worden binnenkort bekendgemaakt!