Gein met je konijn – ouder/kind cursus

De Ulebelt start een korte cursus voor ouders met hun kind, die hun konijn of cavia graag een plezierig en uitdagend leven willen bieden. Ten slotte wil een konijn of cavia ook meer dan alleen een schoon hok en voldoende te eten en drinken: uitdaging en spelletjes vinden deze dieren ook leuk! Net als hun baasjes. Om hier meer over te leren en mee te oefenen, leren ouder en kind in een paar bijeenkomsten meer over het speelgedrag van de dieren en opvoeding van de dieren. Met heel praktische zaken zoals spelletjes met je cavia/konijn, zindelijkheid, optillen van dieren, hanteren van angst of agressie en knutselen voor je cavia/konijn, krijgen kinderen (en hun ouders) veel meer begrip voor het welzijn van hun huisdier. Hierdoor zullen kinderen ook met veel meer plezier de verzorging van hun huisdier oppakken.
Een konijn of cavia wil graag bezig blijven. Bijvoorbeeld door op zoek te moeten gaan naar eten. Daar kun je als baasje wat mee doen! Zelfs dieren in dierentuinen vinden voerspellen leuker dan voer in hun bak. Het voordeel van dergelijke spellen is dat een konijn/cavia op een goede manier moe wordt. Hij verbruikt namelijk veel energie bij het oplossen van dit soort puzzels. Een ander voordeel is dat het konijn/cavia er meer zelfvertrouwen door kan krijgen.
In de workshop zal diergedragskundige Jenny Bruinsma uitleggen op welke manier je meer uitdaging biedt aan je cavia of konijn. Deelnemers oefenen met de konijnen van De Ulebelt. Met simpele hulpmiddelen gaan we ook knutselen voor de huisdieren!

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. De eerste informatiebijeenkomst voor ouders vindt plaats op7 oktober 2014 (19.30-21.30 uur). Overige drie cursusdata voor kinderen met hun ouders: 15 oktober, 29 oktober, 12 november 2014 (14-15 uur). Het is ook mogelijk alleen de informatiebijeenkomst te bezoeken.

cursus konijn en knaag (1) cursus konijn en knaag (2) cursus konijn en knaag (3)

Locatie: de Ulebelt, Maatmansweg 3 te Deventer.

Kosten: 4 lessen voor € 40,–. Of voor enkel de informatie bijeenkomst € 15,–. Aanmelden kan tot 5 oktober via info@ulebelt.nl