Gratis compost uitdelen tijdens Compostdag Deventer

Op zaterdag 22 maart vindt de jaarlijkse Landelijke Compostdag plaats. Ook de gemeente Deventer en Circulus doen dit jaar weer mee en delen gratis compost uit om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval.

In 2013 werd in de gemeente Deventer ruim 10 miljoen kilo groente-, fruit- en tuinafval (GFT) apart ingeleverd, gemiddeld 105 kilo per inwoner. Het GFT is vervolgens omgezet in compost en groene energie. Het scheiden van GFT zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. Afval scheiden draagt bij aan een duurzaam Deventer. De compost krijgen inwoners nu cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin.

Op de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Deventer op vertoon van de milieupas maximaal vijf zakken met 20 liter GFT-compost voor het eigen huishouden ophalen. Er zijn vijf uitdeelpunten. De actie vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur en er geldt op=op. Meer informatie over de Compostdag is te vinden op www.circulus.nl.

Uitdeelpunten Compostdag 2014:

• Deventer: De Ulebelt, Maatmansweg 3

• Deventer: Kringloopbedrijf Het GOED, Harderwijkerstraat 25

• Deventer: Milieustraat Duurstedeweg

• Deventer: Parkeerplaats bij voormalige sporthal Zandweerd, Rubensstraat

• Loo/Bathmen: Parkeerplaats bij zwembad Looërmark, Oudendijk 6

De Ulebelt staat op zaterdag op de Brink om deze actie onder de aandacht te brengen. Er is straattheater, informatie over composteren, informatie over een van onze partners Groei en Bloei en we delen zakjes zaad uit van het Bijenlint. Ook zijn wij benieuwd of u misschien een wens heeft om iets te doen in het openbaar groen, bij u in de buurt. Dat horen graag van u! Er ligt een intekenlijst op de Ulebeltkraam hiervoor.

Compostdag_2014