Groene buurtprojecten in beeldlogo groene loper deventer

De Ulebelt en IVN Overijssel en verbinden in het project Groene Loper Deventer bestaande buurtinitiatieven in het groen, en maken deze initiatieven zichtbaar, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis. Interesse? Neem contact met ons op!

Kaart met groene buurtinitiatieven  Groene Loper Deventer

Klik hier voor filmpje over Groene Lopers: https://youtu.be/CdgRQJo2Kk0

De Groene Loper Deventer verbindt

Er zijn veel mensen in Deventer actief om hun eigen omgeving en buurt groener te maken, bijvoorbeeld door geveltuintjes aan te leggen, een wijkmoestuinproject te beginnen, een natuurspeelplek te ontwikkelen, of wandelroutes uit te zetten. Hierdoor knappen buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen, en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis.

Door de provincie Overijssel is geld beschikbaar gesteld om de Groene Loper Deventer verder uit te rollen. De Groene Loper Deventer maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel, een provinciaal project om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Een mooie manier om dat te doen is door de vele lokale groene (buurt-)initiatieven in Deventer, van klein tot groot, beter zichtbaar te maken. Zichtbaar voor elkaar, voor professionals, en voor de inwoners van Deventer.

Meer informatie

De projectleiding van de Groene Loper Deventer ligt in handen van Maike Nelissen van de Ulebelt. En volg je ons ook al op Facebook?

Groene Loper Deventer is bereikbaar via  groeneloper@ulebelt.nl