Babybomenactie

In november en december 2024 organiseert De Ulebelt weer een Babybomenactie.

In Deventer en omgeving worden jonge boompjes geoogst en gratis uitgedeeld. Binnenkort lees je hier hoe je mee kunt doen als bomenophaler of oogster.

De Groene Loper Deventer en omstreken

De Groene Loper Deventer e.o. helpt jou om je omgeving groener en biodiverser te maken.  Met (eetbare) struiken, bomen, geveltuintjes, moestuinen of een natuurspeelplek. Hierdoor knappen buurten en wijken op, leren buurtbewoners elkaar kennen en genieten meer mensen van de natuur dicht bij huis.

PLANTACTIE GROENE LOPER

Met onze PLANTACTIE 2024 bestel je biobloembollen en waardplanten met fikse korting! Bekijk hoe je meedoet!


BURENDAG 2024

Vanaf 10 juni vraag je samen met 4 buurtgenoten € 350,- aan voor jouw groene actie via Burendag.nl (van Oranjefonds). Op is op! Het 4e weekend van september is het weer Burendag.

Het is simpel maar wees er snel bij want de pot is snel leeg. Via Burendag.nl meld je je activiteit aan en vervolgens zie je hoe je geld aan kunt vragen bij het Oranjefonds. Geef aan waarvoor het geld bestemd is. Natuurlijk kun je er biologische (waard)planten en bloembollen voor kopen om samen de buurt te vergroenen! (Het geeft niet als je uitgaven later wat afwijken van het eerste plan; bewaar wel je bonnetjes).

Dan hoef je alleen nog maar een linkje te appen of mailen naar vier buurtgenoten waarop zij hun naam en adres invullen. Na een aantal weken hoor je of jullie het geld hebben gekregen. Meer info: Burendag.nl/voorwaarden-particulieren

Groene Agenda 2024

Ma 10 juni:  Vraag €350,- vr Burendag

Zo 23 juni:   Climate Chain Urgenda

Do 27 juni:   Workshop Crowdfunding

Vr 5 juli:       Groen Bezig Festival

Do 12 sept:   Deadline Plantactie

Do 26 sept:   Ophaaldag Plantactie

Vr 27 sept:    Ophaaldag Plantactie

27-29 sept:   Burendag

31 okt.:         Laatste Tegeltaxi 2024
31 okt:          Einde NK Tegelwippen
31 okt:          Einde Regentonactie
Nov:             Babybomenactie
Dec:             Babybomenactie

Doe je mee?

Wil je aan de slag om jouw omgeving te vergroenen of biodiverser te maken? Meld je aan als vrijwilliger of laat ons je plan weten! Je kunt als groen initiatief aansluiten bij de Groene Loper Deventer e.o.. Dan bieden we ondersteuning op maat. De Groene Loper helpt jou op weg met acties, informatie, inspiratie en een groot netwerk.

De Groene Loper Deventer e.o. wordt uitgevoerd door de Ulebelt en is onderdeel van de Groene Loper Overijssel. De Groene Loper Deventer e.o. wordt mogelijk gemaakt door Natuur voor Elkaar, Gemeente Deventer en vele andere fondsen, organisaties en vrijwilligers.

Contact:

groeneloper@ulebelt.nl

Volg de Groene Loper Deventer e.o. op Facebook

Aanmelden Nieuwsbrief Groene Loper Deventer e.o.