Hemelvaartsdag beginnen met een ijsvogel in de Douwelerkolk?!

Hemelvaartsdag beginnen met een ijsvogel in de Douwelerkolk?!

Dit klinkt als een advertentie voor ijsvogels en dat is het eigenlijk ook.

Op donderdag 17 mei, Hemelvaartsdag, gaat vogelwerkgroep IJsselstreek opnieuw op zoek naar de ijsvogel in de Douwelerkolk. Al een aantal jaren gaat de vogelwerkgroep op stap met enthousiaste en nieuwsgierige mensen die vogels willen leren kijken en herkennen. In de Douwelerkolk is de kans groot dat je een ijsvogel kunt waarnemen, als je tenminste weet waar je moet kijken. Al een paar jaar broeden er ijsvogels in dit mooie natuurgebiedje tussen de nieuwe wijken en de oude stad. Naast de ijsvogel zijn er veel andere vogels te zien en de kans dat u ze herkent is uiteraard groter in het gezelschap van ervaren vogelaars.

Om 7.00 uur ‘s morgens kunt u zich melden op de parkeerplaats van de sportvelden op de Rielerenk, tegenover het ziekenhuis. Vandaar wandelt u in ongeveer twee en een half uur in een grote boog rondom de kolk. Als het nat weer is laarzen meenemen. Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden.
De excursie wordt georganiseerd door Vogelwerkgroep IJsselstreek en De Ulebelt. Voor vragen kunt u dagelijks terecht op De Ulebelt, tel. 653437.