Ida Zilverschoonprijs voor ‘Gein met je konijn’

Reuze trots zijn we op het winnen van de Ida Zilverschoonprijs voor de cursus ‘Gein met je konijn’ als beste dierenwelzijnsproject op de Kinderboerderijen in Nederland. Met de prijs van 2500 euro willen we deze cursus verder uitrollen en promoten. Op woensdagmiddag 21 januari zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij De Ulebelt, om 14 uur ’s middags. In een paar cursusbijeenkomsten leren ouders met hun kind meer over hun konijn of cavia. Met heel praktische zaken zoals spelletjes met je cavia/konijn, zindelijkheid, optillen van dieren, hanteren van angst of agressie en knutselen voor je cavia/konijn, krijgen kinderen (en hun ouders) veel meer begrip voor het welzijn van hun huisdier. Hierdoor zullen kinderen ook met veel meer plezier de verzorging van hun huisdier oppakken. Dit project werd hoog gewaardeerd door de jury, omdat het vernieuwend is en het hele gezin wordt erbij betrokken.

cursus konijn en knaag (2) cursus konijn en knaag (1) cursus konijn en knaag (3)

Vernieuwend en actief

Door een jury van kinderboerderijen werden uit alle inzendingen drie projecten genomineerd, waaronder ‘Gein met je konijn’. Het bestuur van de Ida Zilverschoonstichting heeft uit die drie nominaties de winnaar gekozen. Henk Lommers: “We waren zeer tevreden over het niveau en de inhoud van de inzendingen. Het is mooi om te zien hoe dierenwelzijn leeft op de kinderboerderijen. We vonden alle drie de nominaties erg goed en hebben flink gediscussieerd met het bestuur, maar uiteindelijk is het project van De Ulebelt als winnaar uit de bus gekomen. De doorslag hierbij is dat de deelnemers actief met hun dieren aan de slag gaan. Er wordt geleerd hoe om te gaan met de dieren en directe voorlichting gegeven door de medewerkers van de kinderboerderij. Het is een actief en vernieuwend project wat wij graag belonen met € 2.500,- !”

De prijs zal door tv-dierenarts Henk Lommers worden uitgereikt aan De Ulebelt: aan hoofd dierverzorging Christel Jansen en diergedragskundige Jenny Bruinsma, die samen deze cursus introduceerden op De Ulebelt.

Jenny Bruinsma geeft op zondag 25 januari een workshop Dier&Denkspel voor volwassenen, bij De Ulebelt. Meer info.

Over Stichting Ida Zilverschoon

De Stichting Ida Zilverschoon (SIZ) is een particuliere stichting die geldprijzen ter beschikking stelt voor (Nederlandse) personen of organisaties die zich in bijzondere zin positief hebben onderscheiden op het gebied van de bescherming van dieren en/of het voorkomen en bestrijden van dierenmishandeling. In 2014 zal er voor het eerst een prijs uitgereikt worden aan een (diervriendelijke) kinderboerderij. Bezoek de website.