Jonge Dieren Feest 9 april 12-17 uur

Dit jaar gaan we op 9 april (2e Paasdag) weer het Jongedierenfeest vieren om daarmee de lente in te luiden en de start van een nieuw seizoen met allerlei leuke activiteiten op De Ulebelt. Weer een heel jaar lang fijn spelen op de speelplaatsen en wandelen over ons terrein; genieten van de dieren , de prachtige tuinen de rust en de ruimte. Dit jaar zal het thema van het feest zijn:
‘dieren in de kunst- kunstdieren- dierenkunstjes’. Kortom een brede manier om naar dieren te kijken. Al eeuwen lang houden mensen dieren en proberen ze in te zetten voor allerlei werkzaamheden die nuttig zijn voor de mens.
Paarden- en koeientractie, herdershonden,rattenvangers, melkproducenten, truffelzoekers, blindegeleidehonden, hulphonden en mijnopruimers. Kortom de dierenwereld is multifunctioneel. Op het Jonge dierenfeest zullen vele facetten van deze dierenwereld aan de orde komen.
Een van de onderdelen is het schapen drijven door Bordercollies. Deze activiteit is mede mogelijk geworden door de bijdrage van de vrienden van de Ulebelt en zal uitgebreid aan de orde komen op het terrein tegenover de Ulebelt naast het doolhof. Daarnaast zijn er natuurlijk weer lammeren en kuikens en krijgen we weer bezoek van de Paashaas met een bijzondere verrassing. Er kan geknutseld worden met vilt, wol, eieren en verf en kwast.
Er zullen weer natuurorganisaties staan die de kunstjes der natuur laten zien en verder is er muziek en een hapje en een drankje voor de innerlijke mens. Alvast veel plezier toegewenst en tot dan!

 

Tijden: van 12 tot 17 uur