Kalf T-Bone geboren

Dinsdag 7 februari was het dan zo ver op De Ulebelt: koe Tika liet zien dat ze prima in staat was zelfstandig een kalfje op de wereld te zetten: Het stierkalfje T-Bone lag rond koffietijd wat verbaasd om zich heen te kijken. Wat een drukte allemaal in de stal. In december was koe Truus ook al bevallen, maar dan van een dochter, Truffel.

Het had niet veel gescheeld of de koeien en hun kalveren hadden in een waterbed gelegen, en dat midden in de winter. Afgelopen zaterdagnacht was er in de stal een waterleiding gesprongen. De hele stal stond tegen middernacht onder water, toen het euvel werd ontdekt. De brandweer en een loodgieter boden snelle hulp, waarna een viertal medewerkers van De Ulebelt tot diep in de nacht druk waren om het natte stro te vervangen voor een droog bed voor de dieren.

U bent natuurlijk van harte welkom voor kraambezoek. Bellen hoeft niet, maar wel rust rondom het kraambed. Door de hevige winterkou zijn de deuren van de stal overdag gesloten, maar kan het publiek wel naar binnen. “Als de mensen wat langer blijven wordt de stal meteen wat extra verwarmd!”, aldus een van de dierverzorgers van De Ulebelt.
Op 9 april wordt het JongeDierenFeest op De Ulebelt gevierd. Tegen die tijd zullen de dieren weer in de wei lopen om daar hun kunsten aan een ieder te vertonen.
Voor meer informatie www.ulebelt.nl