Kerstvakantie bij de Ulebelt

Ook in de kerstvakantie kunnen kinderen (en hun ouders, opa en oma, buren en vrienden) komen uitwaaien of bij de dieren (zoals pasgeboren kalfjes) op bezoek. Er gelden aangepaste openingstijden. Daarnaast organiseren we drie keer een knutselactiviteit voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op woensdag 28 december is er een knutselactiviteit voor kinderen. Maak je eigen cupcake wintervoer voor vogels! Twee ronden, om 14 en om 15 uur; kosten zijn 3 euro per kind, inclusief kopje chocomelk of limonade. Aanmelden kan via de receptie van de Ulebelt of website.

Op donderdag 29 december is er tussen 14 en 16 uur vrije inloop om mee te doen aan een leuke kerst-voer-knutsel voor je huisdier (konijn of cavia). Jenny Bruinsma, bekend van de workshop ‘Gein met je konijn’ gaat samen met kinderen aan de slag met uitdagende voerspelletjes voor je huisdier. Kosten zijn 3 euro per kind, locatie is grote zaal in Informatiecentrum van de Ulebelt.

De Knotsgekke Kerstknutselmiddag is op woensdag 4 januari, vrije inloop tussen 14 en 16 uur. Even lekker geen school en dus volop tijd voor creativiteit! Deze middag mag je zelf weten wat je gaat maken van spullen uit de natuur en kosteloos afvalmateriaal. Kosten 4,- per kind inclusief limonade.

De openingstijden in de kerstvakantie zijn als volgt:

Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag geheel gesloten.

Verder geldt: Kinderboerderij is geopend op dinsdag t/m vrijdag, van 9-17 uur en op zaterdag en zondag van 13-17 uur. Tweede kerstdag: van 13-17 uur.

Het hoofdgebouw is geopend op de middagen van dinsdag 27 december t/m vrijdag 30 december en maandag 2 januari t/m vrijdag 6 januari van 13-17 uur (voor afhalen van plastic zakjes; voor een kopje koffie/ thee, voor het winkeltje etc).

Let op: het terrein van de Ulebelt is een vuurwerkvrije zone! Vanwege de maatregelen rondom preventie vogelgriep is alleen de hoofdingang geopend, bezoekers moeten hier via een ontsmettingsbak het terrein op.