Kerstvakantie bij de Ulebelt

Speuren naar wintervogels

Deze kerstvakantie geeft misschien geen witte kerst, maar wel lekker veel groen speelplezier en dierenknuffels bij de Ulebelt! De Kinderboerderij is gewoon open, net als beide natuurspeelplekken. Wel gelden vanwege de feestdagen aangepaste openingstijden. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de gehele Ulebelt gesloten, op 2e Kerstdag is de Kinderboerderij ’s middags geopend (net als gewone weekenden). Overige weekdagen is de Kinderboerderij om 9 uur geopend (behalve op maandag 2 januari). Het hoofdgebouw is door de week geopend en hier kun je ook even opwarmen met koffie, thee en warme chocomelk. Kom lekker uitwaaien over het terrein. Op de website staan de openingstijden ook precies vermeld.

Wintervogels

Voor kinderen liggen er speurtochten klaar bij de Ulebelt. De jongste kinderen gaan op pad met de natuurbingo. Voor kinderen vanaf een jaar of 7-8 hebben we de wintervogels-speur gemaakt. Verspreid over het terrein hangen foto’s van vogels in en om de bomen, vogels die (veel) voorkomen op de Ulebelt. Met deze foto’s kunnen kinderen een woord puzzelen. De speurtochten liggen vanaf zaterdag24 december klaar bij de receptie (doordeweek) en bij de stal.

Vuurwerkvrije zone

Net zoals afgelopen jaren is ook deze Oud&Nieuw het gebied rondom de Ulebelt aangewezen als vuurwerkvrije zone. Het enorme geluidsgeweld van vuurwerk is erg schadelijk voor onze boerderijdieren, net zoals voor de meeste huisdieren en ook veel kinderen en ouderen. Hou daar rekening mee! Vanwege de jaarwisseling zal het terrein van de Ulebelt op oudejaarsdag ook eerder dichtgaan.