Ook onder winterse omstandigheden is het leuk op de Kinderboerderij! In de Kerstvakantie is de Kinderboerderij van de Ulebelt dagelijks open, behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Doordeweeks is de Kinderboerderij open van 9 tot 17 uur; in de weekenden van 13 tot 17 uur. Het hoofdgebouw is alleen in de middagen (13-17 uur) geopend, om bijvoorbeeld lekkere warme chocolademelk te komen drinken, koffie of thee, of even in het winkeltje rond te snuffelen. De beide natuurspeelplekken zijn elk dag open tot zonsondergang.

Workshop koken met oud brood

Je kunt van oud brood nog heerlijke gerechtjes maken. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar mét hun ouders organiseert de Ulebelt op dinsdag 2 januari (14-16 uur) een leerzame, leuke en vooral ook lekkere workshop waarbij je van oud brood wentelteefjes en broodpudding leert maken. Je krijgt van het eindresultaat iets mee naar huis, plus de recepten.

Knotsgekke Knutsel

Helaas, door omstandigheden kan de workshop Knotsgekke Kerstknutsel vandaag niet doorgaan!

Op woensdag 3 januari houden we een Knotsgekke Knutselinloop voor kinderen tussen 14 en 16 uur. Kom lekker meedoen met knutselen met natuurlijk materiaal, dat je zelf vindt of meegenomen hebt. Vanaf 4 jaar zijn kinderen welkom, kosten zijn 4 euro inclusief limonade en materiaal.

Vuurwerkvrije zone

Let er op dat de Kinderboerderij op oudejaarsdag eerder gaat sluiten, om 16 uur al. Bovendien zullen er al meerdere hekken eerder zijn afgesloten om eventuele overlast van vuurwerkafstekers zoveel mogelijk te beperken. Veel dieren, waaronder ook onze boerderijdieren, zijn angstig voor vuurwerk. Hou je aan de afsteekregels en blijf uit de buurt van dieren. Het gebied rondom de Ulebelt is door de gemeente uitgeroepen tot vuurwerkvrije zone.