Hulp van speeldeskundigen bij ontwerp Natuurspeelplek

Op donderdagmiddag 5 juni kwamen twee klassen met kinderen -heuse speeldeskundigen- naar De Ulebelt om te vertellen wat zij graag zouden willen zien op een nieuwe natuurspeelplek. Kinderen van de Vijf-er en van de Eekhoornschool kwamen meedenken en maquettes bouwen, samen met medewerkers van De Ulebelt en de ontwerpster van de speelplek, Anneke Rodenburg.

Het leverde prachtige maquettes op. Veel elementen keerden steeds terug: hutten, klimmen, verstoppen, boomstammen en water (variërend van een trekvlot, tot zwempoel met kikkers en waterlelies)

P1090327 P1090337 P1090338

 

DTV kwam filmopnamen maken, deze zijn hier terug te zien!
De huidige bouwspeelplek bovenop de enk van De Ulebelt is ondertussen aan een grote opknapbeurt toe. Passend binnen het gemeentelijk speelbeleid, zal hier dan ook een natuurlijke speelplek gaan komen, waar vooral natuurlijke speelaanleidingen te vinden zullen zijn. Er komen geen kant-en-klare speeltoestellen op de nieuwe speelplek.

 

De nieuwe natuurspeelplek (voor kinderen vanaf 7 jaar) gaat dit najaar aangelegd worden. Een natuurlijke speelplek is een plek waar kinderen met, in, door en voor natuur kunnen spelen. De omgeving en beplanting is dan ook nadrukkelijk onderdeel van de speelplek. Naast speelgenot biedt zo’n plek ook ruimte voor natuurbeleving, rust, ontmoeting en fantasierijk spel met natuurlijke materialen. De speelplek sluit aan bij de natuurspeelplek de Takkenbende op De Ulebelt, voor de jongste kinderen. Het is de bedoeling dat er in het voorjaar van 2015, als het nieuwe speelseizoen aanbreekt, een openingsfeestje komt met de onthulling van de nieuwe naam voor deze plek.

speelplaats2 ulebeltbouwspeelplaats 7 bouwspeelplaats 6 bouwspeelplaats 5 bouwspeelplaats 4 bouwspeelplaats 3 bouwspeelplaats 2