Kraamvisite bij De Ulebelt

Op De Ulebelt zijn de eerste tekenen van de komst van het voorjaar al weer zichtbaar. Inmiddels hebben drie schapen hun eerste lammeren geworpen. Twee ooien kregen maar liefst een vierling en de derde een drieling: totaal maar liefst 11 lammetjes! De overige ooien zullen volgende week aflammeren, en de laatste waarschijnlijk eind maart.

De ooien en lammeren staan gestald in de kapschuur en zijn vanaf komend weekend te bewonderen. Contact met de lammetjes mag nog niet plaats vinden in verband met hygiëne-eisen voor bijvoorbeeld Q-koorts. Nu zijn al onze schapen wel gevaccineerd, maar desalniettemin zijn deze landelijke regels van toepassing.

Over 2 weken hopen we ook nog een worp biggen te mogen verwelkomen. Een van de grote zeugen is dan uitgeteld.

 

Op 9 april, 2e Paasdag, wordt op De Ulebelt het Jonge Dieren Feest gevierd. Dan zullen alle schapen en hun lammeren weer in de dierenweide rond huppelen en zullen ook de biggen in de varkensweide rondrennen!

Wilt u al voor die tijd op kraamvisite voor de eerste lammetjes, kom dan naar De Ulebelt aan de Maatmansweg. Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag en op zondagmiddag.