Op 10 april 2023 is het Lentefeest op de Ulebelt, de Ulebelt bestaat 25 jaar. Van 12-17 uur is het feestelijk terrein geopend en hebben er verschillende activiteiten plaats. Op deze Tweede Paasdag organiseert de Ulebelt ook een Plantenruil en een Netwerksessie voor groene buurtinitiatieven.

12-16 uur: Plantenruil

Komt in jouw tuin ook spontaan van alles op, dat zich heeft uitgezaaid? En vind je het zonde om dat uit te trekken, omdat iemand anders er misschien nog iets aan heeft? Stop je overtollige zaailingen in een potje en neem ze op 10 april mee naar de Ulebelt, voor de Plantenruil! Je mag daar natuurlijk ook planten komen ophalen. Houd er wel rekening mee dat de planten al heel snel op kunnen zijn. Je hoeft je niet aan te melden.

Van tevoren mag je lege potjes komen ophalen op de Ulebelt, als je die zelf niet hebt. Meld je dan bij de receptie.

14-15 uur: Netwerksessie Groene Kennis(sen)

Heb jij ook het idee dat het in Deventer en omgeving groener en biodiverser kan? En wil je je daarvoor inzetten in je eigen omgeving? Of doe je dat al? Kom dan met al je vragen en al je ervaring naar de kennis- en netwerksessie ‘Groene Kennis(sen)’ op de Ulebelt!

We leren van elkaar over het vergroenen van je omgeving, en hoe je een groen buurtinitiatief kunt opzetten. We gaan in op vragen als: ‘Hoe betrek je mensen bij je plan; Waar vind je geld en Hoe regel je pers?’ Maar ook: ‘Wat kun je doen als het niet zo soepel loopt met de groep?’ Het is inspirerend om van elkaar te leren.

Ook bespreken we hoe een lokaal Duurzaamheidsplatform ondersteunend zou kunnen zijn voor de groene initiatieven.

We vinden het fijn als je je aanmeldt voor de netwerksessie via groeneloper@ulebelt.nl maar je kunt ook gewoon binnenlopen.

Adres:

Ulebelt, Maatmansweg 3 – bij navigatie, gebruik: Duikerstraat 15.

Vragen? Mail groeneloper@ulebelt.nl