“Fantastisch mooie locatie met veel faciliteiten voor zowel jong als oud”

Bij de Ulebelt kun je als kind heerlijk spelen op de beide natuurspeelplekken en aaien en knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Als bezoeker strijk je neer op het gezellige terras, na een wandeling door de prachtige thematuinen of langs de weilanden. “Fantastisch mooie locatie met veel faciliteiten voor zowel jong als oud”. Zo waardeerde het publiek de Ulebelt tijdens de verkiezing van het Leukste Uitje 2018.

De Ulebelt in Deventer is een educatief natuur- en milieucentrum en kinderboerderij. Gelegen aan oostkant van Deventer, op terrein van 7 ha midden in een groot stadspark. “Groene oase voor jong en oud”

Strijk neer op het gezellige terras terwijl de kinderen heerlijk spelen op de natuurspeelplekken en dieren aaien en knuffelen op de kinderboerderij. Voor kinderen tot 7 jaar is er een speelplaats ‘de Takkenbende’ en een natuurspeelplek met ontdekhoekjes. Voor peuters is er een klimbosje. Voor de grotere kinderen is er de Waterstam, een avontuurlijke natuurspeelplek met hutten, en een groot waterspeelplek. Trek dus oude kleren en laarzen aan zodat je urenlang kan ravotten!

Wat is er te doen bij de Ulebelt?!

Bekijk hier het terrein alvast via de virtuele tour!

Kinderboerderij

Horeca

Tuinen

Activiteiten

Kinderfeestjes

Zaalhuur

Virtuele tour

Openingstijden

Het terrein van de Ulebelt is op alle dagen van de week van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk voor bezoekers. Het terrein is rolstoelvriendelijk. Beide speelplekken hebben het groen bordje verdiend van de Speeltuinbende: toegankelijk voor kinderen met een beperking!

Parkeren is gratis. Buslijn 5 stopt op 2 minuten loopafstand van ons centrum.

De openingstijden van de kinderboerderij (dierenweide, erf en stal) zijn:

Dinsdag t/m vrijdag       9-17 uur (maandags gesloten)

Zaterdag         13-17 uur

Zondag            13-17

Vanaf april tot oktober is ook de Kikkerkeet open: woensdag-; vrijdag-;  zaterdag- en zondagmiddag van 13-17 uur.

Natuurlijk kunt u tijdens werkdagen ook koffie en thee of wat lekkers halen bij de balie van de Ulebelt in het Informatiecentrum.

Het Informatiecentrum  is open: maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur.

Op de volgende Feestdagen is de Ulebelt (hoofdgebouw en kinderboerderij) gesloten: Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag. Op sommige feestdagen geldt voor de Kinderboerderij een weekendopening: 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag (13-17 uur).