Modderdag bij De Ulebelt groot feest!

Met meer dan 150 peuters en ruim 150 grotere kinderen in de modder was het één groot feest, vrijdag 28 juni. Peuter- en BSOlocaties van Same&ko kwamen moddertaartjes bakken, heksensoep roeren, modderschminken en vooral veel lol beleven aan water, zand en modder. Zo lieten ze hun ouders zien hoe leuk modder was en na enige tijd sloeg dat ook over op de grote mensen!

Klik hier voor een korte filmimpressie!

modderpret6modderpret3modderpret2modderpret

In het kader van de Nationale Modderdag, liet De Ulebelt op vrijdag 28 juni zien hoe leuk het is om met modder, water en zand te spelen. Op beide natuurspeelplekken, de Takkenbende (kinderen tot 7 jaar) en de bouwspeelplek (kinderen vanaf 8 jaar) konden kinderen zich uitleven. Natuurlijk is het elke dag modderdag bij De Ulebelt, maar op deze speciale dag waren er enkele speciale modder-spellen klaargelegd.

De Nationale Modderdag 2013 is voor het eerst in Nederland, nadat het al enkele jaren succesvol in o.a. Zweden en Nepal draait. Op Modderdag roepen we zoveel mogelijk mensen op om mee te genieten van de natuurlijke speelelementen water en zand. Laat je lekker vies worden, kom meedoen en lekker aanmodderen!
De kinderen van de peuterspeellocaties en kinderopvang van Sam & Ko doen deze dag in elk geval met ons mee en komen bij ons in de modder spelen tussen 10 en 11 uur (peuters) en tussen 15 en 17 uur (BSO kinderen). Ook voor kinderen die niet van de BSO zijn! Spannend gaat worden wie de grote moddertouwtrekwedstrijd zal gaan winnen ’s middags, als we met de BSO-kinderen gaan modderen! Voor peuters is er o.a. een blotevoetenmodderpad uitgezet, een modderkeukentje ingericht en maken we heksensoep en moddertaartjes. uit Deventer en omstreken zijn van harte uitgenodigd om mee te doen!

Deelname is gratis, bij De Ulebelt zijn ook kleine versnaperingen (limonade, koekjes, koffie, thee, ijsjes) verkrijgbaar. Speciaal voor deze dag zijn ook actieve leden vanuit het Springzaad-netwerk aanwezig. Springzaad is het landelijke netwerk van mensen die zich actief bezighouden met meer ruimte voor kinderen, spelen en natuur. Binnen dit netwerk is een enorme schat aan expertise opgebouwd aan mogelijkheden voor natuurspeelplekken, inrichting, ontwerp en gebruik van deze plekken, procesbegeleiding etc. Sinds deze maand is er een regionaal netwerk Springzaad Deventer actief, en daar vertellen zij graag meer over tijdens de Modderdag. Leuk om even te komen kijken! Voor meer info: klik hier

 

Bent u medewerker bij een peuterspeelzaal, kinderopvangorganistie of BSO? Download dan hier de modderwijzer_2013, een handleiding vol leuke moddersuggesties. De Modderwijzer is geschreven door Stichting Veldwerk Nederland.
heksensoepmodderspel3workshop modderdag 29 mei (20)modderpret6