Nacht van de Nacht bij de Ulebelt

Op zaterdag 29 oktober is de twaalfde landelijke Nacht van de Nacht. Beleef de leukste Nacht bij de Ulebelt en kom tussen 19 en 22 uur meedoen met een spannende nachtbelevingstocht, een workshop nachtfotografie of de Energiebus. Leuk voor jong en oud!

Zintuigen op scherp in het donker

Zet je zintuigen op scherp tijdens de nachtbelevingstocht: voelen, ruiken, proeven, horen, komen allemaal aan bod! Slapen de dieren van de Kinderboerderij eigenlijk wel ’s nachts? Bij een heldere nacht staat een telescoop klaar om de sterrenhemel te bekijken. Je kan uilenballen uitpluizen met de Vogelwerkgroep IJsselstreek of nachtdieren bekijken met IVN Deventer. En het is natuurlijk leuk om in het donker een stille wandeling te maken over het erf. Is het wel echt donker ’s nachts?? Bij het kampvuur kun je even op verhaal komen en nog iets lekkers drinken. De tocht loop je zelfstandig, starten kan tussen 19.00 en 21.30 uur (niet allemaal tegelijk!).

Nieuwe energie Overijssel

De Energiebus van provincie Overijssel laat op uitdagende wijze zelf energie en energieverbruik ervaren, als aftrap van een provinciale tour “Nieuwe Energie Overijssel”. Zo zijn er testjes om te doen, en kun je je eigen tosti bakken door heel hard op de energiefiets te trappen. Ook de Deventer Energie Coöperatie is van de partij, met een quickscan voor de eigen woning en advies over energiegerbuik in de eigen woning. De gemeente verleent medewerking aan de Nacht van de Nacht door die avond en nacht de aanlichting van Bergkerk, Lebuïnuskerk, Waag en Wilhelminabrug niet aan te doen.

 

Nachtfotografie

Er zijn twee korte workshops nachtfotografie (om 18 en om 20 uur)  ingepland, onder begeleiding van fotograaf Sterre Delemarre. In het donker fotograferen geeft bijzondere resultaten! Deze Workshops zijn mogelijk gemaakt door een cheque voor het goede doel, die wijkteamlid Michel Feller bij zijn vertrek uit het Wijkteam meekreeg.

De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd om het belang van donkerte en de nacht te benadrukken, voor natuur, dieren, mensen en energiebesparing. Meer weten? Kom het meemaken!

 

De entree is € 3,50 inclusief een consumptiebon voor koffie, nachtthee of warme chocomelk. Wie wil, mag zelf een zaklamp meenemen. Opgeven mag, hoeft niet, via 0570-653437 of  info@ulebelt.nl . Deelnemers voor de workshop natuurfotografie betalen 5 euro (inclusief een drankje); opgeven via de website

nacht-van-de-nacht-ulebelt-002