Wij zijn Blij met Bijen! Project Ulebelt door naar de finale!

De Ulebelt mag door naar de finale van de Prijsvraag van Groen en Doen met het project Blij met Bijen: om het terrein van De Ulebelt tot een waar Bijenparadijs te vormen. Op de valreep hebben we voldoende stemmen gehaald om mee te kunnen doen in de finale: een deskundige jury gaat de projectplannen beoordelen.

Een Bijenparadijs waar het zoemt en zindert, waar bijen een goede plek vinden om de schuilen en eten, en waar bezoekers zien hoe zij zelf bijen kunnen helpen. Door bijvoorbeeld ook een insectenhotel(letje) te bouwen in eigen tuin. Of door drachtplanten te planten, die bijen trekken.

In dit Bijenparadijs gaan we een groot insectenhotel bouwen, goede drachtplanten aanplanten en informatie geven over het zelf bouwen van dit soort voorzieningen. Dat doen we het liefst met zoveel mogelijk andere organisaties en meebouwers.

Het is de hoogste tijd om bijen te gaan helpen, de bijensterfte is een serieus probleem. Veel bijen (ook andere insecten) hebben moeite om deze versteende wereld vol onderhoudsarme, eenzijdige tuinen en plantsoenen, voldoende stuifmeel en nestgelegenheid te vinden. Terwijl bijen een aanwinst kunnen zijn voor je tuin.

 

Groen en Doen is een programma van het ministerie van EZ en stimuleert en ontwikkelt vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en groen in de stad.
tuinen bloem kleintuinen insectenhotel kleintuinen bloem 2kleinhommel kleinbij klein